По точка 1 си прав . ''Разпробий ''предполага кръгъл отвор . Тогава не му трябва прилетна дъска .Допълвам –отвора да е под 45* спрямо дъното ,за да не се пълни кошера с вода при дъждовете . Напътствайте младите колеги точно и конкретно . Впрочем ти .... А, да, сетих се ! Успешен сезон ,колега !!!
При мен кацат и пълзят преди да влязат. Без значение какви са дупките за входовете.......За това давам такъв съвет.
П.П. Натоварени с нектар, падат, търкалят се.... Пролетта като е по-хладно едвам-едвам докацват до прелката и там си почиват с минути, преди да влязат..... Дишат, като мен кога съм бъркал бетон цял ден...... За това за мен е хубаво да има дъсчици пред входовете.
Я споделете опита си с хващане на роеве , в детайли ако може , че гледам хора вече с по 20 хванати.
Не зная в кой регион си Вальо ,/не обичам да чета писаното в профилите,заключението за пчеларя си правя по написаното в постовете /,но при мен влизат директно през горната прелка/ фи–24 / .Но там където се допира прилетната дъска до стената на корпуса ,влагата се задържа по –дълго време и започва гниене на стената .Затова не слагам такава дъсчица горе .А иначе са като самолети –шпиони,като Пауърс,кацат директно на Червения площад,в 10–та .
http://vbox7.com/play:dfc8c25e96
това е от мен , и мойте войници , но ми страна странно че както им нямаше нищо и се юрнаха , на какво може да се дължи?
Ходи им се по нужда...
Кошерите ти не са идеално лоши, но ми се струва, че някои от дъната са в отвратително състояние. Опитай се до наесен да ги подмениш. Четворките като подложки под краката сме ги коментирали и не са най-добрия вариант наистина. Дано не го разбереш по трудния начин.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))