Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 51 до 60 от общо 108
    Автор
    Регистриран
    04.02.2016
    Пчеларски район
    ЯМБОЛСКО
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Радо 76 ,след този твой пост ,аз трябва да кажа ''сори '' и извинявай .Посочих те на страшния ник за пример .Че ти четеш ,четеш и ако има неяснота –тогава питаш ,не си мислиш че гледането му е майката .При него е обратно ,без четене .А за ''проблема '' с българския .Не е умишлено от моя страна ,подведох се от твоите думи че може да не те разберем и останах с впечатлението че си руски говорящ .Във форума има доста .Няма умисъл в моите думи .Извинявай ако съм те засегнал с тях.

Гогол уважавам те , и се надявам да се запознаем на живо , да обменим опит и т.н , от форума съм ходил при много , дори извън него . Прав си четенето му е майката , но ако се сещаш " не питай старило, питай патило". С чете без практика няма как да се научиш , прав ли съм ? Въпросите ми са тъпи , първични , недодялани , но са породени от опита ми да съм перфектния стопанин на пчелите си другарите) искам на тях да им е удобно . И на последно място не се страхувам от провал , за мен ще е победа. Пожелавам ти и на теб Успех и да се видим .

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Кога го натрупа тоя опит, че тръгна и да го обменяш? Я кажи коя книга, за пчели прочете последно? Аз събирам от пет години, и нищо не съм натрупал още. Явно ще си остана прост...
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Автор
    Регистриран
    04.02.2016
    Пчеларски район
    ЯМБОЛСКО
    Така се казва бат тянко

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Добро утро,вече съм готов със кошерите си 10бр.ДБ-10рамкови,мрежесто дъно изцяло,лакирани със лак на водна основа две ръце.Днеска ще ги местя на село и ще проверя 3-те кошера.Започнах интензивно да подхранвам слабия кошер със захарен сироп 1/1.Днеска ще се решава дали ще се сменя майката както ми казаха някои колеги в по-горните постове.Ще кача снимки обезателно.
    Благодаря за инфото което сте натрупали във сайта не се натрапвам със много въпроси има всичко от което се нуждая.Принтирах си качените от г-н Матеев майкопроизводители при нужда ще им звънна за закупуване на майка от тях има доста лицензирани от Търновска област.

Забравих да напиша,миналата седмица разширих другите два кошера със по=една рамка изградена вече,стерилизация във фризера 2-3 дена,напръскана обилно със сироп захарен и сложена както ми казахте,проверката след 2-3 дена беше по-средата на основата личинки доста само от едната страна,и обърнах рамката на 180гр.То друго обръщане няма де.Весели празници на всички

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    IMG_20160430_100829_600x800.jpg-снимка на майката от слабия кошер

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    ето ги и новите кошери
    IMG_20160430_155058_800x600.jpg

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Добро утро колеги,следващата седмица най-вероятно във петък вечерта ще си взема отводките които си бях поръчал-10бр.
    Запитването ми е по какъв начин става прехвърлянето на отводите във кошерите,има ли някакъв специфичен метод?
    Подхранването им след това със захарен сироп задължително ли е и колко време трябва да ги подхранвам.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Оставяш ги в сандъчетата върху капаците на кошерите в които ще бъдат да пренощуват там, да се успокоят и на следващия ден ги прехвърляш. Ако е лошо времето може и на по-следващия, нищо няма да им стане. А за подхранване.....зависи. Ако има някаква паша, няма смисъл от подхранване. Зависи и отводките на какво дередже са. Имат ли летящи пчели....и т.н.
    П.П. А за прехвърлянето, подреждаш питите в аболютно същия ред както са били в сандъчетата. И входовете притворени.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Сега ти видях снимката дето си качил. Такива пити като тази няма да е лошо до “наесен“ да подмениш доста от тях. Ако ги оставиш да презимуват, догодина март ще бъдат направо черни. А ще си добиеш и малко восък.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    ето ги и новите кошери
    IMG_20160430_155058_800x600.jpg
    Разпробий си горен вход......преди да си ги заселил.
    П.П. И горна прилетна дъсчица е хубаво да има......

Страница 6 от 11 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •