Темата е за времето през 2016 г.
Кажи нещо за сланите, за ранната паша, и за ранното изрояването на пчелите след 10-20 дни.
А що се отнася до болестите и законите - 12 години отглеждах един болен кошер, хранех го, поих го, давах му пило и пити с мед. Лекувах го с всички възможни лекарства. И не се излекува. Болният кошер беше на 1 метър от силен кошер в пчелина, и не предаде болестта си на никой от кошерите в пчелина.
Ето моите отговори на твоите точки:
1. Пчеларя има право ДА НЕ СИ РЕГИСТРИРА ПЧЕЛИНА. Така спокойно ще може да си отглежда американски гнилец, без никой да му пречи.
Отговор от Слави: Имам право да си отглеждам пчели без да се регистрирам! Не ми трябват субсидии от държавата! И си отглеждам пчелите по-добре от тези които се субсидират от държавата! И им отделям много по-голямо внимание и грижи!
2. Пчеларя има право ДА ВНАСЯ ЧУЖДИ РАСИ ПЧЕЛИ. Ако са жълти - още по-добре. Най-добре ще е ако са от най-агресивната СРЕДНО-РУСКА ПОРОДА или дори ако са АМЕРИКАНСКИ ПЧЕЛИ-УБИЙЦИ.
Отговор от Слави: Не е вярно, че средноруската раса е най-агресивна. По-важното в случая е че, средноруска пчела, малко е изнасяна, напротив, в нейния регион са внасяни много „по-добри“ други раси, които стават агресивни във второ и трето поколение, когато се омешат със средноруската пчела. Но това вече не е средноруска пчела. А какво ще кажеш за немските или за полските пчели, те агресивни ли са? И някога виждал ли си ги, защото аз съм ги виждал!
3. Пчеларя има право ДА ВНЕСЕ В СТРАНАТА МАЛЪК КОШЕРЕН БРЪМБАР и след това да го пусне на свобода.
Отговор от Слави: Не го очаквах от теб Матеев, това е в сферата на световните конспирации! А може би си прав, от къде ли идва този странен, гаден, малък кошерен бръмбар?
4. Пчеларя има право ДА КРИЕ ОТ ВЕТЕРИНАРНИТЕ СЛУЖБИ, ако пчелите му се заразят с АМЕРИКАНСКИ ГНИЛЕЦ.
Отговор от Слави: Тук гласувам с палците на ръцете и на краката - за твоето мнение. Само че се появи едно съмнение,…. къде ли са тези ветеринарни служби?
5. Пчеларя има право ДА ЛЪЖЕ И ДА МАМИ ДЪРЖАВАТА. Ебал съм я тази държава .......
Слави написа…. Напротив, пчеларят иска от държавата, да не му се отравят пчелите. Пчеларят иска от държавата закон за опрашване и заплащане. А държавата казва…. ебал съм ги тези пчели и пчелари…. Има и земни пчели – те ще опрашват! Кой лъже и мами в случая? И кои интереси защитава „държавата“?
6. Пчеларя има право ДА НЕ ПЛАЩА ДАНЪЦИ и ОСИГУРОВКИ.
Отговор от Слави: Който има работници да си плаща осигуровките и данъците! Ти как ги плащаш?
7. Пчеларя има право ДА НЕ ЧЛЕНУВА В НИТО ЕДНА ПЧЕЛАРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ.
Отговор от Слави: Правото да членуваш или не, е лично решение, и в повечето случаи е стимулирано от финансови изгоди. Какви са моите финансови стимули да членувам в твоята организация например?
Ето на това ако ми отговориш, ще е много добре за всички пчелари в България. Ако има добри стимули, гарантирам ти, че всички ще се запишем при теб.
8. Пчеларя има право ДА НЕ ХОДИ ПО ПРОТЕСТИ. На тях ходят само глупаците.
Отговор от Слави: Напротив, според медиите на протестите присъстват само най-хубавите, най-умните, най-образованите, най-прогресивните, най-ЕС, и най-НАТО, предимно млади, умни и щастливи хора. Къде си видял млад пчелар сега? Колко са? Ето това е много сериозна тема. Кой печели от протестите, и как се организират?
9. Пчеларя има право ДА КРАДЕ КОШЕРИ ОТ ДРУГИ ПЧЕЛАРИ.
Отговор от Слави: Това наистина е безобразие, но какво стана с онзи „пчелар на годината“, „как му беше името?“, преди две-три години, който го хванаха в запис как краде кошер? Японската тръвна и да ми я откраднат, само може да си я набутат в задника!
10. Пчеларя има право ДА СЛОЖИ АГРЕСИВНИ СЕМЕЙСТВА В ЦЕНТЪРА НА НАСЕЛЕНОТО МЯСТО и да ги дразни всеки ден, ако е облечен като космонавт. А това, че пчелите жилят всичко живо в радиус от 100 метра, него не го интересува. Нека и другите хора да се облекат като космонавти или да се изнесат да живеят на палатки извън населените места.
Отговор от Слави: Никой не се оплаква от моите пчели, които са в центъра на селото, напротив, наблюдават ми пчелите, и ги пазят, и ми се обаждат ако има проблем. Въпросът е в прегледите, колко бързо се правят, как са организирани предварително, и каква е пашата и времето.
С най-добри пожелания от Слави!