Знаете ли,
преди доста години бях на работа в една фирма и през обедната почивка ходих да си купувам пица от близката пицария.
Сприятелихме се с продавача и той ми сподели,че преди години имал няколко работници.С времето обаче,нещата ставали от зле по-зле.Така се принудил един след друг да ги съкрати.И така накрая - сам.Та той ми каза следното:
Не може да гледаш как хората обедняват - и ти да си добре.Винаги идва време в което и ти затъваш.Това е като закон.
Вероятно,към днешна дата пицарията не съществува.
Знам,че тук има хора,които мислено ще си кажат:Да бе!или: Тоя пък какви ги пише? Спокойно...времето ще го потвърждава с всеки изминал ден.
За да е добре всеки един от нас,трябва първо да се промени към по-добро(не другите,а себе си).Да бъде съпричастен към нещастието на хората,а не да злорадства.Да си помагаме един на друг,кой с каквото може.С пари,с труд,с интелект и т.н и т.н.
Едва тогава нещата ще тръгнат напред.
След като по новините дават масови мелета по пътищата,насилие,безхабери е и безотговорност в почти всяка една сфера и в бита,това значи,че един голям процент от живущите тук - си е отишъл от тях и последната човещина и живец.От това по-страшно няма.
Даже за мен и смърттта не е толкова страшна,колкото това.
А това,че тук има хора,които гледат пчели и си нямат и идея за какво иде реч е повече от ясно.Това става,защото хората са притиснати и се чудят от къде да я подкарат за да оцелеят.Всеки трябва да върши това в което го е надарила природата и хората покрай него да му се радват на таланта,да бъде подкрепян,а не обратното.Няма да забравя думите на един стар пчелар.
Той казваше,че за да станеш пчелар ти трябва една сериозна теоретична подготовка,практически познания и минимум 7 години за да се добие съответния опит.
А сега каква е ?Разни програми за начинаещи...с неясен краен резултат...всъщност за "вътрешните" резултата е доизточване на държавни пари.Ако това не се спази...,следва американската мисъл,че може всеки да си легне беден и да се събуди богат!Сиреч масова експлоатация...до дупка.
Е така няма да я бъде...и вероятно до 30;40 години няма да има хора не само тук ами и на доста места по света.
[Запомнете какво съм написал и тези,които устоят на "напъна" дано си спомнят написаното от мен един ден.]
То хубаво ама практиката показва,че голямата конкуренция води до ниско качество (на труд,на продукция) и най-важното корумпирани чиновници...а оттам психично болна нация.