Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 2387

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Поспря за малко. И аха да тръгна за пчелина, но уви! Като погледнах небето, видях го черно като българската действителност. Добре че, магазина е на близо. Сега си пия бирата и се чудя кога да отида?
    10см вода във вадата с доматите. Направих дренаж набързо.
    Пекна слънце за 10 мин и докато говорех с теб, като видях какво се задава...
    Не спира да вали, ще има свлачища и тази година. Пак ще има изненадани институции. Аспарухов мост е в ремонт, ако тръгне Аспарухово както миналата година...
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    ...
    Пак ще има изненадани институции...
    Сори че се намесвам. Институциите в случая на първо място са Кмета и Областния управител. Ти ги знаеш тия работи, но нека бъдем точни.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Сори че се намесвам. Институциите в случая на първо място са Кмета и Областния управител. Ти ги знаеш тия работи, но нека бъдем точни.
    Ти видя ли някой да поема отговорност за случилото се?!?! Ето затова българина няма вяра в правосъдната система. За кокошка няма прошка...
    Движението по моста беше в 2 ленти, дано да са се сетили какво може да се случи, но нямам голяма вяра.

path_214149.jpg photo_verybig_1570737.jpg
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Бях се притеснил, че са изплющяли събраното, но не! Имат си медец, даже трупат още! За сега удържам роевия фронт. Докога ли?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Положението е тъжно при мен.Обикалям дърветата в двора, зяпам по клоните, но уви-няма никой. Както обикновено се случва : когато има паша-нямам пчели, когато имам пчели-няма паша.Рапицата беше уж на повече от три километра и не много, но са събрали колкото за бела.Незапечатеният мед и най- вече по края на питите е кристализирал.Това ще е нов опит за мен, но като няма сливи може и ракия да варя. Ще пускам запитване в другата тема за технологията.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Днес яко носят. Надявам се да се прекъсне роевото на някой решили да набият гората. За пръв път виждам при мен такъв приток на нектар, целият магазин пълен с пчели , който градят и слагат нектар. Миналата година питах Дони, защо при мене все градят от единия край към другия. Отговора беше, че може да е от гена на майките/нали сме близко до Турция/, но сега се убедих, че всичко е от пашата. Маната дава продължително но слабо, а сега все едно са на рапица, заемат целия магазин и слагат.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Днес яко носят. Надявам се да се прекъсне роевото на някой решили да набият гората. За пръв път виждам при мен такъв приток на нектар, целият магазин пълен с пчели , който градят и слагат нектар. Миналата година питах Дони, защо при мене все градят от единия край към другия. Отговора беше, че може да е от гена на майките/нали сме близко до Турция/, но сега се убедих, че всичко е от пашата. Маната дава продължително но слабо, а сега все едно са на рапица, заемат целия магазин и слагат.
    Каква е пашата?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Когато има паша по голямата част градят от изток на запад при мен
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Чисто новичка майка, реди пило без пропуск, а искат да я сменят? Чудя се можели и тя да изпадне в роево? Тази година сигурно може! При мен роенето продължава с пълна сила!
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •