Ми за три и дваесе, захарен майко.......
2 дена работа, на третия ветър.....Абе скапана работа.
Във тази "сложна" обстановка аз не подхранвам.Работят 2-3 дена,а следващите 2-3 дена времето ги прибира и изяждат това което са събрали предните дни,като по този начин освобождават място за осеменяване.А ако се подхранва се блокират още повече и това води до изпадане на сем в роево.По друг начин стоят нещата ако безработните дни са повече......
Не мога да си позволя да рискувам. Към момента времето ми е най-скъпо от всичко! Имам свободни само събота и неделяи празничните дни, ако началниците са решили или ако времето става. Тук-там и някой друг ден, ако измисля нещо....С оглед на това предпочитам, да разширя с по основа-две, да кача на трети и да подхраня, отколкото да и ги гоня по дърветата.
Keep Walking...
При мен няколко дена хубаво време а приноса нулев, пило по на цял корпус след като извъртях рапицата не могат да складират нищо даже венците намалели с по 3см, всичко отива за пилото а сега като го дават студ и дъжд без храна като нищо мога да уморя някой кошер. Над 20 градуса, тихо слънчево време, а на акацията тук там се мерне някоя пчела а цъфти от около седмица..
Ник,а преди 20 дена бяха блокирани нали.Пчелите си знаят работата.Най-напред ще възтановят силата си и чак след това ще почнат да трупат.Затова ти се струва,че няма принос,а пилото се увеличава.....
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))