Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 219 от 677 ПърваПърва ... 119169209217218219220221229269319 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,181 до 2,190 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Акацията и тя ще задържи в това време.Освен това,когато цветовете не бъдат опрашени,цъфти по дълго време......Така,че очаквай началото на акациевата паша след 10 дена.
    А дотогава, берем глог.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    А дотогава, берем глог.
    Берем, берем, колко да го берем!? Берем инверт, берем захарен, в крайна сметка берем кво дал Началника.
    Keep Walking...

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ми за три и дваесе, захарен майко.......

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    2 дена работа, на третия ветър.....Абе скапана работа.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Във тази "сложна" обстановка аз не подхранвам.Работят 2-3 дена,а следващите 2-3 дена времето ги прибира и изяждат това което са събрали предните дни,като по този начин освобождават място за осеменяване.А ако се подхранва се блокират още повече и това води до изпадане на сем в роево.По друг начин стоят нещата ако безработните дни са повече......

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Във тази "сложна" обстановка аз не подхранвам.Работят 2-3 дена,а следващите 2-3 дена времето ги прибира и изяждат това което са събрали предните дни,като по този начин освобождават място за осеменяване.А ако се подхранва се блокират още повече и това води до изпадане на сем в роево.По друг начин стоят нещата ако безработните дни са повече......
    Не мога да си позволя да рискувам. Към момента времето ми е най-скъпо от всичко! Имам свободни само събота и неделяи празничните дни, ако началниците са решили или ако времето става. Тук-там и някой друг ден, ако измисля нещо....С оглед на това предпочитам, да разширя с по основа-две, да кача на трети и да подхраня, отколкото да и ги гоня по дърветата.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При мен няколко дена хубаво време а приноса нулев, пило по на цял корпус след като извъртях рапицата не могат да складират нищо даже венците намалели с по 3см, всичко отива за пилото а сега като го дават студ и дъжд без храна като нищо мога да уморя някой кошер. Над 20 градуса, тихо слънчево време, а на акацията тук там се мерне някоя пчела а цъфти от около седмица..

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен няколко дена хубаво време а приноса нулев, пило по на цял корпус след като извъртях рапицата не могат да складират нищо даже венците намалели с по 3см, всичко отива за пилото а сега като го дават студ и дъжд без храна като нищо мога да уморя някой кошер. Над 20 градуса, тихо слънчево време, а на акацията тук там се мерне някоя пчела а цъфти от около седмица..
    Колко килограма средно на кошер изкара от рапицата. В момента вадя и искам да имам някаква база за сравнение. Досега само един път,преди две години вадих, но то си беше голям цирк.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Колко килограма средно на кошер изкара от рапицата. В момента вадя и искам да имам някаква база за сравнение. Досега само един път,преди две години вадих, но то си беше голям цирк.
    Ако броим само тези от които вадих по 10кг.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ник,а преди 20 дена бяха блокирани нали.Пчелите си знаят работата.Най-напред ще възтановят силата си и чак след това ще почнат да трупат.Затова ти се струва,че няма принос,а пилото се увеличава.....

Страница 219 от 677 ПърваПърва ... 119169209217218219220221229269319 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •