В живота има несправедливости, с които можеш да се пребориш и за които си струва да се бориш. Ина обаче и неща, срещу които Е БЕЗСМИСЛЕНО ДА СЕ БОРИШ, защото шансовете за победа са ПРАКТИЧЕСКИ НУЛЕВИ. С такива неща е по-добре да се примириш и да си концентрираш усилията в друга, по-полезна насока.
Например не можеш да се бориш срещу смъртта, не можеш да се бориш и срещу цените. Не че някой не се опитва, но досега не съм чувал някой да е постигнал някакъв резултат.
Нека дори за момент да си представим, че изкупвачите на мед наистина са се събрали, и са договорили изкупната цена. Това е любим пчеларски мит и нека за момент да си представим, че това е самата истина. И какво от това. Какво можем да направим по въпроса, освен да си чешем езиците по форумите. Няма да си продаваме меда? Ами хубаво, не го продавайте. Никой не ви задължава да го продавате. Ваше право е да си го държите на склад или да си го ядете сами.
Това е пазарната икономика - не ви харесва изкупната цена, ами не си продавайте меда. Не ви харесва цената на пчеларското оборудване - ами не го купувайте. Това са ваши лични права, и вие можете да се възползвате от тях когато си искате и колкото си искате. Тука съм съгласен с вас и напълно ви подкрепям.
Не съм съгласен обаче с виждането ви, че НЯКОЙ ДРУГ Е ДЛЪЖЕН ДА МИСЛИ ЗА ВАШИЯ БИЗНЕС. Някой друг е длъжен така да ви оформи околната среда, щото вие да имате КОМФОРТЕН БИЗНЕС, без да се главоболите да мислите за каквото и да било. Е няма такова животно в този свят. Пазарните цени са регулатор, основната роля на който е да унищожава тези, които не успеят да се справят с начинанието, което са поели. Ето аз се провалих с производството на рамки. Дори си намерих оправдание - провалих се защото съм честен, а всички други са мошеници. Ха-ха ...... познато ли ви е това чувство и този начин на мислене .......

Цитат