Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
Чудя се това кой го пише председателя на Конфедерацията на българските пчелари (КБП) или председателя на Конфедерацията на българските преработватели (КБП)!
Това го пише човек, който е видял с очите си как стоят нещата поне в 10 различни други браншове. Това го пише човек, който не си е заврял главата в пясъка, и който няма капаци на очите. Като представител на пчеларите мога да се боря за една камара неправди и несправедливости в сектора, и както виждате го правя възможно най-активно, но цените на покупка или продажба не са сред тях.

Цените на каквото и да било са неподвластни на контрол от когото и да било, включая и от МЗХ или от държавата. Това е нещото, което според мене малко пчелари го разбират.

Да, можете да обвинявате когото си искате за цените, които не ви устройват, но товва НЯМА ДА ПРОМЕНИ НИЩО. Добре, съгласен съм с вас. Изкупвачите са виновни, защото са алчни за пари. Аз съм виновен, защото не разсъждавам като вас. Държавата е виновна, защото нищо не прави. Украйна е виновна, защото техните пчелари също търсят начин да си реализират продукцията. Всички по света, които не са Български пчелари, са виновни за нашето тежко положение. Само ние сме невинни и онеправдани, защото сме честни и почтенни, честно лъжем държавата и не си плащаме данъците и осигуровките, честно купуваме рамки и друг инвентар без документ, честно изнудваме браншовете под нас да влязат в сивата икономика и да работят мафиотски, за да ни осигурят евтини суровини.

Въобще ние пчеларите сме честни и почтенни, а всички около нас са мафиоти, печалбари и мошеници. Сега вече успокоихте ли се? Ще спите ли по-спокойно, когато ви казах това, което искате да го чуете? Или ще предпочетете да чуете истината, и да се подготвите за реалноста, така че да имате шанс да оцелеете?