Знаеш ли защо цените на моите рамки са високи?
Високи са, защото аз ги произвеждам ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО. Високи са, защото аз не крада материала, а го купувам. Високи са, защото цеха ми е официално регистриран, и като такъв е подложен на една камара проверки от държавните институции. Високи са, защото работниците ми са назначени официално на работа и получават официални осигуровки. Високи са, защото плащам като поп както ДДС, така и всички дължими данъци, такси, разрешителни и т.н. Високи са, защото харча пари да изпълня изискванията на закона за пожарна безопасност, задължително видеонаблюдение със подръжка на записи за 1 месец, купуване на пожарогасители, слагане на метални огнеопорни врати между помещенията и какво ли не още.
Това е. Аз страдам, защото съм ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН. Пчеларите обаче с удоволствие купуват рамки от ДЪРВОДЕЛСКАТА МАФИЯ и така ПОДХРАНВАТ И СТАБИЛИЗИРАТ ДЪРВОДЕЛСКАТА МАФИЯ. Правил ли си си някога сметката, че цената на рамките, купувани от пчеларите, е ПО-НИСКА ОТ ЦЕНАТА НА ДЪРВОТО, от което са направени.
Така че не ми говори за ефективно производство, когато конкуренти ти се явяват крадци, мошеници, далавераджии и хора, които ЛЪЖАТ ДЪРЖАВАТА, като не си плащат данъците, както и хора, които НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА, работейки в НЕЛЕГАЛНИ ДЪРВОДЕЛСКИ РАБОТИЛНИЦИ.

Цитат