Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
.......Колкото до примера с рамките то той също е кзключително неудачен защото аз и не само аз си купувам по няколко хиляди рамки годишно на жена която ми се каже без да се пазаря или мрънкам. Ако ти не си създал достатъчно ефективно производство за да реализираш продукта му на пазара няма смисъл да обвиняваш за това потребителите ( пчеларите)......
Знаеш ли защо цените на моите рамки са високи?

Високи са, защото аз ги произвеждам ЧЕСТНО И ПОЧТЕННО. Високи са, защото аз не крада материала, а го купувам. Високи са, защото цеха ми е официално регистриран, и като такъв е подложен на една камара проверки от държавните институции. Високи са, защото работниците ми са назначени официално на работа и получават официални осигуровки. Високи са, защото плащам като поп както ДДС, така и всички дължими данъци, такси, разрешителни и т.н. Високи са, защото харча пари да изпълня изискванията на закона за пожарна безопасност, задължително видеонаблюдение със подръжка на записи за 1 месец, купуване на пожарогасители, слагане на метални огнеопорни врати между помещенията и какво ли не още.

Това е. Аз страдам, защото съм ЧЕСТЕН И ПОЧТЕН. Пчеларите обаче с удоволствие купуват рамки от ДЪРВОДЕЛСКАТА МАФИЯ и така ПОДХРАНВАТ И СТАБИЛИЗИРАТ ДЪРВОДЕЛСКАТА МАФИЯ. Правил ли си си някога сметката, че цената на рамките, купувани от пчеларите, е ПО-НИСКА ОТ ЦЕНАТА НА ДЪРВОТО, от което са направени.

Така че не ми говори за ефективно производство, когато конкуренти ти се явяват крадци, мошеници, далавераджии и хора, които ЛЪЖАТ ДЪРЖАВАТА, като не си плащат данъците, както и хора, които НЕ СПАЗВАТ ЗАКОНА, работейки в НЕЛЕГАЛНИ ДЪРВОДЕЛСКИ РАБОТИЛНИЦИ.