Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Матеев, беше взел чудесно решение да на пишеш по темата и не знам защо не издържа.
Това че изкупвачите въобще не им пукало дали ще ни вземат меда е АБСОЛЮТНА ГЛУПОСТ. Единствения свестен мед който могат да купят на по ниска цена от цената в БГ е украинси. Въпреки че Мария Габриел не ни отговори на писмото аз ви казвам че украински мед тази година може да се изнася от Украйна само докато се изчерпи поземлената квота, а тя се изчерпа е първите минути на настоящата година, тоест ако към дата след първите дни на януари изкупвач твърди че може да внесе евтин (безмитен) мед от Украйна то това е чиста лъжа или чиста контрабанда.
......
Личното ми мнение е, че възможността за масова контрабанда от Украйна никак не е за подценяване. Украйна е много близо до България и има три възможни пътеки за нея - по море, по суша през Румъния и по Дунава. И докато по море и по суша има все пак някакъв граничен и митнически контрол, то движението по Дунава е почти безконтролно. Всеки влекач може да докара цял шлеп с тенекии мед и той да бъде разтоварен някъде по нашия бряг само за една нощ. После върви го търси!