Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 264 от 683 ПърваПърва ... 164214254262263264265266274314364 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,631 до 2,640 от общо 6828
    Наблюдател
    Регистриран
    23.07.2015
    Пчеларски район
    Перник
    Имам един, може да е смешен въпрос , ама да питам все пак, с какво да си почистя ръцете от прополиса, след като съм ровил по кошерите?
    С гореща вода и сапун е мнооого бавно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    26.05.2014
    със спирт.

Потребител
    Регистриран
    15.06.2012
    топла вода и
    Почистващ препарат Bingo

Успех !

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Ако прежалиш малко ракия става и с нея.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Да бе..... я ела да ти покажа дребна, тънка и объсана майка на 3 години. Най-силния ми кошер в момента. Всяко правило си има изключения.
    П.П. Снимките дето оня НЕ се опитваше да се заяжда са на нейния кошер. Още март беше готов за магазин.
    На тебе ли да вярвам или научните трудове на пчеларските учени, които за разлика от тебе са направили ИСТИНСКИ ИЗСЛЕДВАНИЯ и са анализирали корелацията между диаметъра на майката и броя на яйчните тръбички?

Много ми е любопитно как въобще имаш самочувствието да оспорваш научни трудове на базата на една лична субективна преценка, която не се базира на нито един научен подход.

Ха-ха ..... погледна кошера, и вече можеш да твърдиш, че пчеларските учени са некадърници. Ха-ха .....

А направи ли поне едно истинско измерване, посредством което да измериш среднодневната носливост на майката? Ако не знаеш как се прави, мога да те светна. Като за начало трябва да снимаш всяка една пита от кошера, и това трябва да го правиш поне 3 или 4 пъти през 12 дена. Получените няколкостотин снимки се анализират една по една. Разчертават се на квадрати и след това се броят килийките с пило. Резултатите се записват в екселска таблица, и след това по вече известни формули (надявам се че ги знаеш) се смята количеството на пилото, средноденонощната носливост и нейния тренд (нарастване, стабилизиране, намаляване).

Ха-ха ..... и всичко това се прави не върху един кошер, а върху целия пчелин (получават се 5-10 хиляди снимки). Целта е да се направи сравнителен анализ, посредством който да можеш да докажеш различията между отделните майки. И когато всичко това го направиш и определиш кои майки са лидерки в яйцеснасянето, чак тогава можеш да им премериш диаметъра и да установиш има ли корелация между яйцеснасянето (броя на яйчните тръбички) и диаметъра на майката.

Ха-ха ..... и ако наистина откриеш тънка майка, пък рекордьорка - то тогава се готви за Нобелова награда, защото такова чудо в природата няма. Яйчните тръбички си имат диаметър и няма как да вземеш сноп от 400 такива тръбички и да го натъпчеш в тясното тяло на една обикновенна пчела. Ако обаче все пак успееш да го направиш, наистина си кандидат за Нобелова награда и наистина светът трябва да узнае какъв голям откривател (изобретател) си станал.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от grand_pn Виж публикацията
    Ако прежалиш малко ракия става и с нея.
    Ракията е за пиене, не за мине!!!
    Keep Walking...

Автор
    Регистриран
    08.12.2011
    Така е и не трябва да се прахосва напразно,но ако си се поизцапал и нямаш спирт върши работа.
    Този пост е редактиран от grand_pn; 28.04.2016 в 06:46. Причина: недовършено

Потребител
    Регистриран
    09.03.2015
    Днес прегледах отводките.В единия видях майка, но в другите не.Няма яйца.Не знам дали да се притеснявам, че няма?Извадих майка на 05 април и след това със заложените запечатани маточници направих отводки.Не знам дали не трябваше вече да има яйца?

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Lenovo_A1000_IMG_20160428_132929.jpg Тънка, объсана майка
    П.П. Аааа и между другото, не оспорвам труда на никой професор.

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Здравейте
    Имам два въпроса.И първия е след като им сложих магазин преди 15 дни само на основи и почти всички рамки са изградени и напълнени със нектар обаче крайните са по слабо изградени а средните напълно,мога ли да ги разместя със средните за да доизградят и напълнят крайните?И другия въпрос е мога ли да им бухна втори магазин помежду плодника и този изградения пак на основи или като слагам втория ако може да ги наредя през една със изградените?Системата е ДБ 10,паша още има рапицата все още цъфти има и много кестени а пък скоро и акацията ще тръгне.
    Поздрави

Страница 264 от 683 ПърваПърва ... 164214254262263264265266274314364 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •