Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 263 от 683 ПърваПърва ... 163213253261262263264265273313363 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,621 до 2,630 от общо 6828
    Автор
    Регистриран
    22.10.2015
    Пчеларски район
    Кнежа
    Отвотката беше от 3 пити (2запечатано пило и 1 не запечатано ) майката се отличава от другите пчели по острото и по-дълго коремче ,но взех отводки на които майките са почти 2пъти по дълги от работната пчела . Въпросът ми е дали има значение ДЪЛЖИНАТА на майката.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Външния изглед на майката не е определящ за нейните качества.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Диаметъра на майката е в право-пропорционална зависимост от броя на яйчните тръбички. По-тънка майка - по-малко тръбички - по-малко яйцеснасяне.
    Да бе..... я ела да ти покажа дребна, тънка и объсана майка на 3 години. Най-силния ми кошер в момента. Всяко правило си има изключения.
    П.П. Снимките дето оня НЕ се опитваше да се заяжда са на нейния кошер. Още март беше готов за магазин.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    да де ама пилото беше фул
    нито една не оцеля зимата
    Mного силни ли ги зазими и само те ли не оцеляха не знам дали и двамата мислим за едно и също.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Емко Виж публикацията
    Отвотката беше от 3 пити (2запечатано пило и 1 не запечатано ) майката се отличава от другите пчели по острото и по-дълго коремче ,но взех отводки на които майките са почти 2пъти по дълги от работната пчела . Въпросът ми е дали има значение ДЪЛЖИНАТА на майката.
    Емко аз разбирам че майката не е осеменена и е свищева нека се завърне от брачен полет да почне да осеменява и тогава преценявай ако те притеснява че ще и е малко късо дупето и няма да може да снася в центъра на килийките то не се притеснявай.
    Относно свищевата също, то и купените майки са свищеви нито са роеви нито от самосмяна.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Mного силни ли ги зазими и само те ли не оцеляха не знам дали и двамата мислим за едно и също.
    е нормални ги зазимих но нито една не оцеля

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    купих си роевит някакъв американски имали тук някой да ме посъветва през колко време трябва пак да пръскам по рамките

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Остави майката да пронесе.....може да излезе читава. А друг път опитай да си правиш майки от 1.06. до 15.07. Сам ще усетиш разликата. При мен лично ранните майки са по-калпави от късните.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Емко е в Кнежа ако е преди слънчогледа трябва да подхранва по добре е след слънчогледа но ако е свищева губи 1 месец но ако дръпне старата в нуклеус и после използва пилото и накрая обедини за зимата и младата се върне от сборището всичко ще е точно.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    ДЪЛЖИНАТА зависи от породата..... италианките са по-дълги, нашите селски са по-набити в гъза. Зависи и от храненето и обслужването, като ги хранят по-обилно наедряват. Зимата се смаляват. Твоята е млада....ще и засилят храненето като пронесе, и тя ще наедрее.

Страница 263 от 683 ПърваПърва ... 163213253261262263264265273313363 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 8 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 8 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •