Добре дошли в Българският форум за пчелари.

Вижте резултатите от анкетата: Искате ли да ви проверяват ПЧЕЛАРИ-ПРОВЕРИТЕЛИ и това да бъде задължително със Закон

Гласували
134. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Да

22 16.42%
  • Не

106 79.10%
  • Нямам мнение

4 2.99%
  • Въздържам се от гласуване

2 1.49%
Резултати от 1 до 10 от общо 139

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от scutellator Виж публикацията
    Задачка-тест:
    Какви действия би предприел/предписал (по ваше мнение) един пчелар проверител при следната ситуация ? http://scientificbeekeeping.com/scib.../sickbees5.jpg
    За да се ориентирате по-добре, моля, ПЪРВО прочетете коментара под въпросната снимка . http://scientificbeekeeping.com/sick-bees-part-1/
    Според мен пчеларя проверител би трябвало да вземе проби от пчелите за изследване за болести. Не за отравяне с пестициди, а за болести. Струва ми се, че с тази гатанка искаш да намекнеш, че много пчелари като им измрат пчелите от болести или по някаква тяхна вина, веднага обвиняват арендаторите и пестицидите.

Модератор
    Регистриран
    06.10.2010
    Пчеларски район
    Орестиада, Гърция
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Според мен пчеларя проверител би трябвало да вземе проби от пчелите за изследване за болести...
    И после кво?
    Просто разиграх една реална ситуация, където вещото лице я разпознае че има болест(не се точи и не мирише на туткал), я- не. По-важен е въпроса - кво правим после - горим всичко наред (някои болести са "безсимптомни" дълго време и ако човек има навика да разменя рамки между кошерите и да не си води статистика, след две години ще се чуди откъде му е дошло и кой да обвини) или за всякакви болежки и ситуации - Ospamox 1000?
    There is a danger that by placing too much emphasis on external uniformity, we may lose the much more important objective of performance.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •