Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1251

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    гр. Годеч - 780 м нв
    Прегледитe са по на често. Аз подавам по малко твърда храна в хранилката и основи за градеж. Днес между дъждовете в проблясъците успях да надникна в 5-6 семейства и положението е следното. Силните след ротация имат по един два маточника в горните корпуси, долу е нормално полжението. С тези маточници сле 4-5 дни ще правя отводки. Има много пресен нектар въпреки лошото време и добър градеж на ВО. Има и маточни чашки, но все още празни. По Великден пак ще се проверяваме.....
    Иначе орехи, акации, джанки, сливи, всичко е попарено от сланата...
    Пчеларството не е професия - Пчеларството е призвание.

Заслужил Автор
    Регистриран
    25.06.2013
    Пчеларски район
    Брезник
    Цитат Първоначално публикувано от evgeni.filimonov Виж публикацията
    Иначе орехи, акации, джанки, сливи, всичко е попарено от сланата...
    И акацията...не и ли е рано още?Не съм ходил при мойте от 12-13дена ,в четвъртък ще ходя ,но всв си мисля ,че при мен още не е тръгнала.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    При мен слана унищожи всички филизи на лозите и орехите.

Главна паша от рапица, когато е топло.

Лошото е, че заради голямата надморска височи, слани може да има до края на месец май, а до тогава има още 40 дни.

Мисля, че го написах вече в тази тема, че никак не съм доволен от ранното пролетно развитие на природата и пчелите.

Има средни годишни температури за даден район, които не се променят много, и голямата топлина през зимата и през пролетта, се компенсира със студ и дъжд след това, в късна пролет или в началото на лятото.

Очаквам големи аномалии на температурите през месеците май и юни, и ще стане мазало. Не очаквам нищо от акацията - изстрадан опит с климата.
    Хранете си пчелите в лошото време.

Забранен
    Регистриран
    30.04.2013
    При мен акацията ще цъфне след 2-3 седмици, но това зависи от средните денонощни температури, може да стане по-рано или по-късно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •