Колега, затова ми се щеше да изчакам, но Чанко ме провокира.
Колега, затова ми се щеше да изчакам, но Чанко ме провокира.
Чанко ,не знам дали те е прескочило лошото ,но мен направо ме мете с метлата на баба Яга от 3–4 дена .Гледам ги че се разкарват с тюмбелите ,но кой да помисли че след няколко дена ще ги псувам до 9 коляно .За жълтото ни предупредиха .Евалла .Но сега ,за житото –ни ума ,ни дума .А може би пръскат и други култури .Пило на 6–7 рамки/запечатано 3–5 рамки /,подмор пред кошерите няма ,но и в кошерите няма пчели .Къде са пчелите ? Мамка им ,арестували са ги по блоковете. Во веки веков !!!!!! Дано при всички други да не е като при мен
. Амин !
Днес до обяд пчеличките бяха навалили акацията.Дърветата до пчелина направо вибрираха.После обаче започнаха валежите.Сега го дават 3-4 дни лошо и дъждовно време та се чудя дали да не им подавам захарен сироп по малко-200-250мл.за да не загубят кондикция.От съществуващите кошери смятам след акацията да правя отводки.
Снощи много дъжд. Тази сутрин вятър със скорост 31 км.ч. Температура 3 градуса. Абе - зима е вънка вие вук, тате маа пръжки с лук.
На мен ми се маа акациев мед ама нема!
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Нещо скоростта на вятъра ми се струва.....
20160425_132850.jpg
Миналия ден ми изкараха акъла с това пръскане и ето последствията - основите на нов пчелин в подножието на Родопите. Дано да не им дойде на акъла да пръскат и Балкана. След пръскането нямам загуби никакви. Не видях и измрели пчели около кошерите. Този път май наистина са се замислили и съобразили и с нас пчеларите.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))