Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 216 от 677 ПърваПърва ... 116166206214215216217218226266316 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,151 до 2,160 от общо 6768
    Автор
    Регистриран
    06.01.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Това с чистенето на маточници не е работа. има по ефикасни методи. При мен 1вата ми година такова чистене беше, изчистя и след няколко дена пак заложат. А миналата година имах 10 изпаднали в роево и ги секнах изведнъж като не съм изрязал нито един маточник.
    Драсни някой ред.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    И липата напредва:

20160419_185413.jpg
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от mir@k@ Виж публикацията
    Драсни някой ред.
    Има го напред в темата.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Първи Видински рой!С две седмици по рано от миналата година.Проверих капана към 17ч. рояка вече работеше.Съдейки по летежа и жуженето във капана,роят ще е не повече от 5 рамки.Утре преди обяд ако остане време ще надникна що за"птица е".Иначе акацията във Видин тръгна......

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес минах 15 кошера, нито един в роево за сега, но 2 от тях може и да изпаднат, отбелязал съм ги за следене. По слабите кошери са избухнали, но за сметка на това нямат никакъв мед и ще ми свалят средния добив.
    Меда е тъмен, не е чиста рапица. Важно че изцапах центрофугата, защото като гледам прогнозата за времето няма да има акация. Иначе и при мен акацията отвори днес.
    1ви корпус са го наблъскали с перга, на 2рия си работи майката като почти няма перга там и не са я блокирали. А прашецоуловителите при 2 отворени входа са безсмислени, нито една пчела с прашец не влиза 2ри път през него

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Във връзка с прашецоуловителите и аз тази пролет бях си намислил да събирам прашец, но се отказах. Причината е именно отворената горна прелка на втория корпус, която ми стоя отворена цяла зима и пчелите се облитаха гравно от нея в студените дни и след това при затоплянето предмно от там се влиза. Е... пробвах един ден да я затворя, но настана голяма суматоха и за 5 минути целия кошер се покри с пчели, лудница. Може би трябваше вечер да я затворя и да видим на другия ден какво ще е положението.
    Но все пак и още нещо ме спря за събирането на прашеца и това е пръскането на рапицата.
    Може би за догодина ще пробвам по-рано(примерно началото на Март) да затворя горнала прелка и ще събирам прашец само от овошките, след което на рапицата ще спра.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Днес минах 15 кошера, нито един в роево за сега, но 2 от тях може и да изпаднат, отбелязал съм ги за следене. По слабите кошери са избухнали, но за сметка на това нямат никакъв мед и ще ми свалят средния добив.
    Меда е тъмен, не е чиста рапица. Важно че изцапах центрофугата, защото като гледам прогнозата за времето няма да има акация. Иначе и при мен акацията отвори днес.
    1ви корпус са го наблъскали с перга, на 2рия си работи майката като почти няма перга там и не са я блокирали. А прашецоуловителите при 2 отворени входа са безсмислени, нито една пчела с прашец не влиза 2ри път през него
    Бъркаш, прогнозата с тези превалявания и цъфнала акация! Пълни магазини!

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Бъркаш, прогнозата с тези превалявания и цъфнала акация! Пълни магазини!
    А дано, ама на дали. Сега след рапицата кошерите са в идеално състояние за паша и ще е идеално и тази година да има акация. Всичко зависи от времето, ще видим след 1 седмица как ще е. Ако вярно застудее и вали по цял ден няма да има нищо. Днес минах 2рата 15ка кошери , утре последната група и приключвам с рапицата, обаче остава доста нектар по магазините, от 9 рамки по 2-3 стават за вадене другия капе и не ме ми се рискува. Ще го омешат с акацията ако има.

П.с. И от 22.04 пчелина ми е регистриран.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 23.04.2016 в 05:40.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Ако акацията се изпорти,по-голямата част от "капещия" мед ще се превърне в пило....Честито за регистрацията.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Ако акацията се изпорти,по-голямата част от "капещия" мед ще се превърне в пило....Честито за регистрацията.
    Така е ако се развали времето ще изконсумират доста от нектара, ако не след няколко дена ще доизвадя рапицата. За сега 200кг. Предимно от плодниците, изрязах и строителната рамка.

Страница 216 от 677 ПърваПърва ... 116166206214215216217218226266316 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •