И аз да споделя малкия си опит с ужилванията . Ужилване смърт на пчелата , при мен подуване и 3 дена невероятен сърбеж , 2-ри вариант ужилване смърт на пчелата , при мен мазане с чесън леко подуване и няма сърбеж. Според вас кой е победителя![]()
И аз да споделя малкия си опит с ужилванията . Ужилване смърт на пчелата , при мен подуване и 3 дена невероятен сърбеж , 2-ри вариант ужилване смърт на пчелата , при мен мазане с чесън леко подуване и няма сърбеж. Според вас кой е победителя![]()
Вече 2 гд. се занимавам с пчеларство .Нито веднъж не ме е боцнала .Никой ли не вие споделил ,че налитат само на мъже .
Първите години, от както започнах да се занимавам с пчели, често се случваше, като работя нещо зад кошерите, което няма връзка с пчелите, някоя зла пчела ме нападне неочаквано. Тогава хуквах да бягам, колкото мога по-бързо, а пчелата жужи около главата ми и понякога ме удря по задната част на главата, все едно ми казва: Не бягаш достатъчно бързо! Двора ми се виждаше малък. В повечето случаи се разминавах без ужилване. И така до миналата година, когато една пчела ме нападна, когато бях на покрива на къщата. Покривът е стръмен и бягането по него бе немислимо. Бързо съобразих, че по-добре да бъда ужилен, отколкото да падна и да се пребия. Седнах спокойно на покрива и закрих очите с длани и зачаках спокойно да усетя ужилването. След около минута, отворих очи и с изненада установих, че пчелата я няма.
По не се потят и по малко меришат. А това че пчелите налитат когато си пил категорично за мастиката не е вярно имам приятел който когато му е скучно идва да ми помага и аз го черпя бутилка мастика и 1-2 кутии цигари на обяд изпива почти цялата бутилка и отиваме на пчелина интересното е че него не го жилят въпреки че вони на мастика.
Ама по се пръскат с парфюми и всякакви благовония та си привличат пчелите и ония като се ядосат, че има миризма па няма нектар да видиш шоу. Целта на пръскането на жените е да привлекат някой левент, но заедно с левентите често привличат и пчели. Шегувам се пак ще кажеш, че обичам да споря.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))