Имаше едно детско Маша вари каша тя затиска капака ама отвътре ври ли ври.
Къде е бил пчеларя ,да стигне до това положение даже не ги е гледал и на прелка.
Днес,след обяд видях доста увехнали листа и цветове.Даже видях глициния с изгорели от слънцето цветове.А пчелите на Наско може да правят сянка на кошера.....
В една друга тема има още един брадясал ! Откривайте тема " Поп Пчеличко" !
Спокойно Валко,
пчеларя си е бил на място....
този същия е отнел майката преди седмица от семейството и си е направил отводка с нея...
А вчера от същото това семейство е направил 3 отводки с почти запечатени маточници и същите е подсилил с пило от други семейства.
А това от снимката са млади бездействащи пчели, които още не се преориентират в работа..
Следва да се появи новата майка и да почне работа от ново семейството..
И за протокола и противно на всякакви теории.., това семейство цяла зима не спре да жужи..., бе като стар дизел в полето и постоянно си бръмчеше....
Дори не мислех, че ще изимее, но нещата не бяха такикава каквито мислех че ще са.Семейството се разви с бързи темпове и стегна до роевото си състояние още преди 15 дни...
Сила голяма...дори втория магазин не му помогна..., а първия е почнал да запечатва.
Наско аз от една година се опиттвам да кажа че книги трябва да се четат но не всичко върви по книга. Та затова старите кучета от форума ни се кефят и бъзикат.
Този експеримент съм го правил миналата година и резултата не ми хареса. Да пълнят каквото им душа иска само да пълнят аз мога да въртя и магазинни и корпусни рамки.
Впрочем рапицата почти преминава, има още 2 дена някъде и събота и неделя ще оцапам центрофугата. Днес я измих и подготвих за работа, стана все едно не е използвана
Понашарах ги, да се радват и да пуснат по 10кг. поне![]()
Да закъснях. В сряда сложих на една отводка две основи да гради и напълних плодника 10 ДБ. Махнах пределната дъска, имаше далаци с маточни чашки на нея. Викам си ще си играеме тази пролет с тебе.Вчера преди да поставя магазина правя преглед на основите. И двете изградени, венец и пресно пило навсякъде иииии. Гледам маточници 4-5 осеменени но незапечатени. На другата пресна същото положение, на съседна пита намерих майката и в същото време викам на хазяйна на пчелина да дайде да хвърли едно око.Дадох му да държи питата с майката а аз извадих другата с маточниците и там изненада. Друга майка се разхожда оформена и жизнена като другата. Няма видимо намяляване на пчелите и не е излетял рой според мен. Ама пък да има две майки и те в същото време да правят пресни маточници.Пчелите си летят събират си, няма видимо бездействие. Както и да е едната майка отиде в отводка, други не видях може и да съм пропуснал. А семейството получи магазин и неделя ще чистя моточници.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))