Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    20.02.2015
    Колеги предстой ми подмяната на три майки от който тази пролет не съм доволен, ще се съм много благодарен ако споделите малко опит при това начинания. Имам и конкретен въпрос, трябва ли задължително старите майки да ги убивам или мога да направч отводка с тях?

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Цитат Първоначално публикувано от caMel Виж публикацията
    Колеги предстой ми подмяната на три майки от който тази пролет не съм доволен, ще се съм много благодарен ако споделите малко опит при това начинания. Имам и конкретен въпрос, трябва ли задължително старите майки да ги убивам или мога да направч отводка с тях?
    Не е ясно с какво разполагаш. Аз бих ги оставил да работят до есента в по-малки обеми( 6-8 рамкови), примерно 12ДБ разделен на 2х6. Така ще имаш вариянт Б при неуспешна подмяна. Можеш да дърпаш периодично запечатано пило, а есента ако не ти трябват, раздай пилото и пчелите на нуждаещи се или зазими резервни майки(ако имат все още ресурс).

Наблюдател
    Регистриран
    22.08.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Колеги по това време/днес 20.04.2016 около 16 часа/, при температура 12 градуса, нормално ли е да стоят скупчени на прелката, все едно запушват входа?
    Кошера е силен 10 рамков ДБ, сложен му е магазин, не би трябвало да им е тясно. Събота преглеждах, не видях маточници.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Я кажи,какво разбираш под "силен"кошер?Брой,килограми .....

Наблюдател
    Регистриран
    22.08.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Я кажи,какво разбираш под "силен"кошер?Брой,килограми .....
    Покритие на всички 10 рамки с пчели и пило. Като килограми, не мога да кажа.Ето и снимка на скупчването им на входа!2016-04-20 15.54.21.jpg
    Стоят си там, а си е студено. При другите кошери, всички са се прибрали.

Автор
    Регистриран
    05.09.2012
    Пчеларски район
    Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от izbrah Виж публикацията
    Покритие на всички 10 рамки с пчели и пило. Като килограми, не мога да кажа.Ето и снимка на скупчването им на входа!2016-04-20 15.54.21.jpg
    Стоят си там, а си е студено. При другите кошери, всички са се прибрали.
    Не се притеснявай, просто сами затварят входа, заради хладният въздух и така пазят пилото.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    Какъв е отвора на таванката към хранилката. Купих си нови кошери с 4,5 мм. а старите ми кошери е 8 или 9 мм

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 16 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 16 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •