Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 17

Тема: Начинаещ

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Статията не я бях чел мисля че е добра. На Гогол му е лесно кой знае колко практичен опит има зад гърба си. Относно четенето не преставам ама проблема е че много неща си противоречат а човек не може с всичко изведнъж да експериментира и да се ориентира.Аз се стремя (дали е правилно не знам) да осигоря максимална площ по време на главната паша и по възможност да огранича строежа на пити (предпочитам подържащата и безпашието +захарен сироп) друг е въпроса аз какво разбирам под максимална площ и пчелите спрямо приток на нектар. с по горния пост исках да намекна че човек когато има възможност не ограничена финансово и физически може да отнема меда по често разбира се тук има някой условности който са малко табу но всеки сам си преценява.

Строежа на пити не им пречи по никакъв начин. Даже бих казал че ги стимулира, но това си е лично мнение.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    На Гогол му е лесно кой знае колко практичен опит има зад гърба си. Относно четенето не преставам ама проблема е че много неща си противоречат а човек не може с всичко изведнъж да експериментира и да се ориентира.Аз се стремя (дали е правилно не знам) да осигоря максимална площ по време на главната паша и по възможност да огранича строежа на пити (предпочитам подържащата и безпашието +захарен сироп) друг е въпроса аз какво разбирам под максимална площ и пчелите спрямо приток на нектар. с по горния пост исках да намекна че човек когато има възможност не ограничена финансово и физически може да отнема меда по често разбира се тук има някой условности който са малко табу но всеки сам си преценява.
    Жорка ,вземам отношение защото е споменат моя ник. .Иначе ,щях да използвам гладиаторския символ палец надолу и толкова .Хич не ми е лесно.Продължавам да се самообучавам .Човек се учи докато е жив .И пак умира ненаучен.Но елементарни неща,които и на книга и на практика са идентични от векове ,да се изтапаниш и да сипеш въпроси които са разисквани в отделни теми във форума си е чиста н.... .Ами прочети темите и не ангажирай .Казваш му да прочете книжките ,написаното във форума –а той ти отговаря :Аз като гледам какво правиш ,ще се науча .А бе момче, само с гледане не става.То ,кучето щеше да е най –големия касапин с неговото гледане .Това е случай от преди 60–70 дена.Наистина ,не всичко е по книга .Има разминаване с практиката .Но основата е една .НАУЧИШ ЛИ Я ,МОЖЕШ ДА ПРАВИШ ПРАКТИЧЕСКИ ИТЕРПРЕТАЦИИ в зависимост от региона ,породата пчели,наличната паша и мн. други .А сега по една твоя грешка–не ограничавай строежа по време на главна паша,освен ако не ти се прави гимнастика с магазините .Младите пчели които хранят или преработват нектара в мед ,така или иначе произвеждат люспици восък .Ако не си сложил основи ,тези люспици се разсейват в кошера и след това се изхвърлят като баласт .Чиста загуба.Ако си сложил основа/и/ ,те знаят че гнездото е прекъснато някъде и трябва да възстановят цялостта му ,и когато отиват за прашец и мед за да хранят ,отлагат люспиците на основата , т.е. градят.Затова основата се слага м/у прясното пило и питата с прашец .А при силна паша слагаме наред.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •