Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 82

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    13.03.2014
    Пчеларски район
    Търговище
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Радо ти говориш за финишъри нали. Слагаш маточници от стартер на 24 часа в така подготвения кошер нали.

В случая на Дамянов ми се струва, че се опитва да направи стартер с наличие на изолирана майка или млади ларви.
    Не използвам стартер защото произвеждам майки само за лични цели ,при стартера процента на приемане е почти 100 докато в този случай ,когато слагам прехвърлените ларви направо в така направения отглеждач процента понякога е по-малък за да компенсирам това аз първо прехвърлям по стари ларви на 2-3 дена и на другия ден прехвърлям младите ларви.

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от радо Виж публикацията
    Не използвам стартер защото произвеждам майки само за лични цели ,при стартера процента на приемане е почти 100 докато в този случай ,когато слагам прехвърлените ларви направо в така направения отглеждач процента понякога е по-малък за да компенсирам това аз първо прехвърлям по стари ларви на 2-3 дена и на другия ден прехвърлям младите ларви.

В такъв случай си наясно, че не си произвеждаш възможно най-добрите майки. Ясно е, че не сме майкопроизводители и се правят компромиси. Аз използвам само един кошер за донор, стартер и отглеждач за не повече от 10 маточника, като спазвам основни правила. Маточниците да се правят от яйца а не от прехвърлени личинки, семейството да е напълно осиротено без отворено пило.
    Винаги може по-добре.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •