Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 82

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    13.05.2014
    Пчеларски район
    Айтос
    Аз държа майчините семейства в 5р лр на 2 корпуса и магазин, като магазина и почти целия горен корпус е с нектар, майката е яко задръстена и лист ламарина да и подам ще снесе на него.... Матеев е прав, личинките са по-едри!! И с повече млечице. При мен са с милерова хранилка и мина замина подавам и по-малко сироп. Скоро от тях ще направя и по 2 отводки, за да ги охлабя малко, че ще се пръснат....
    Само една забележка, не разбирам как твоите хора виждат какво да пренесат в нова пита, винаги слагам стара пита защото в беляи восък (въпреки че съм на 28г и виждам перфектно) нищо не се вижда. Използвам и фенерче....

Наблюдател
    Регистриран
    22.11.2015
    Пчеларски район
    шумен
    https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater Във нашите пчелини рано на пролет започваме с три семейни отгледвачи.Майките донори поставяме за 12ч в касета/с цел да си гарантираме възраста на материала/ и на четввъртия ден пренасяме

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    Най- удобния отглеждач който ползвам е от 16 рамков лежак ,подреждането в гнездото с майката : мед ,прашец,4-5 пити пило,1-2 РАМКИ С ОСНОВИ,мед Ханеманова решетка,мед пита със закрито пило,открито пило,Маточната рамка,прашец и мед,всеки ден захарно меден сироп 1към 1,маточната рамка е по-тесна-1,2 см приблиз. и по два сантиметра по-малка от всички страни маточните чашки на две снемаеме литви ...

Наблюдател
    Регистриран
    17.02.2011
    В случай ,че използвам подреждане над гнездото ползвам парче от ханеманава решетка и здрав покривен лист(полиетиленова платно, като в началото-1-2 дена решетката е почти закрита и има оставени само 3 -4 на 15-20см.в задната страна на кошера.Често не използвам семеиства в пълно развитие (ако ги осиротявам особено)струва ми се ,че не ги е много грижа за майката както едно семейство на 5-7 рамки пило...

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Като запечатат маточниците, по книгите пише, че може да се сложи втора партида.
    А първата остава ли в отглеждача заедно с втората партида?

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Две години правя така.В деня когато залагам личинките / работя с йентеров апарат/ затварям отново майка в йентеровия апарат.В деня на затваряне на маточниците от първа смяна подавам личинките от втората майка.И тях ги хранят и правят добри маточници.

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Цитат Първоначално публикувано от meho Виж публикацията
    Две години правя така.В деня когато залагам личинките / работя с йентеров апарат/ затварям отново майка в йентеровия апарат.В деня на затваряне на маточниците от първа смяна подавам личинките от втората майка.И тях ги хранят и правят добри маточници.
    Мерси за отговора, но пак не разбрах - запечатаните остават в отглеждача заедно с новата партида ли?

Потребител
    Регистриран
    25.08.2011
    Аз слагам и трета партида и се получава.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •