Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 87

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Да попитам по-опитните!Започнал съм подхранване на пчелите със захарен сироп+стартовит.Имам направени 6 подхранвания от по 200-250мл през два дни го правех а някъде през 3.Целта ми е да ги развия за акацията.Ефект има-развиват се.Сега акацията започва да се разлиства.В района има и рапица ,но като че ли от нея само прашец носят.Въпроса ми е да продължа ли със стимолиращите подхранвания до навечерието на акацията?Кошерите са 10 рамкови Дадан/т-Блат!И второ за сега кошерите са със мишепредпазители със отворена само долна прелка-да отварям ли прелките и горе?Благодаря ви предварително!

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от zurkelai Виж публикацията
    Да попитам по-опитните!Започнал съм подхранване на пчелите със захарен сироп+стартовит.Имам направени 6 подхранвания от по 200-250мл през два дни го правех а някъде през 3.Целта ми е да ги развия за акацията.Ефект има-развиват се.Сега акацията започва да се разлиства.В района има и рапица ,но като че ли от нея само прашец носят.Въпроса ми е да продължа ли със стимолиращите подхранвания до навечерието на акацията?Кошерите са 10 рамкови Дадан/т-Блат!И второ за сега кошерите са със мишепредпазители със отворена само долна прелка-да отварям ли прелките и горе?Благодаря ви предварително!
    При наличие на рапица в цъфтеж, аз не бих подхранвал допълнително, освен някоя много слаба отводка по изключение. По-важното е да внимаваш да не ти отровят пчелите, когато решат да я пръскат. Наблюдавай поведението на пчелите. Ако започнат да вентилират пред входовете, значи искат по-голям приток на свеж въздух в кошера. Тогава разширявай входовете на кошерите.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Същия трагичен резултат, може да се случи, при подхранване само с уж чист мед. Кой може да каже, до колко е чист? И дали не съдържа патогени, които да преодолеят имунната защита на по- слабите семейства?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Същия трагичен резултат, може да се случи, при подхранване само с уж чист мед. Кой може да каже, до колко е чист? И дали не съдържа патогени, които да преодолеят имунната защита на по- слабите семейства?

Бат Тянко и ти си прав .
    Да споделят колегите с инвертираният сироп .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •