Тая година ще извадим ябълков мвд,ако е рекъл господ може и акация
Тая година ще извадим ябълков мвд,ако е рекъл господ може и акация
От 2 дена върви рапицата, днес гледам пчелите започнали да се качват в магазините. Иначе има много силен летеж, всичко върви в една посока има направо магистрала във въздуха. До сега не бях виждал такова нещо все едно рояк минава. Лошото е че постоянно се кани да вали и по 2-3 пъти на ден се прибират на фурия.
Събират нектар от шестил-от сем. на клена.
https://www.google.bg/imgres?imgurl=...3TI6k_PdY24hc=
На новият ми пчелин, закарах (02.04.16) миналогодишни отводки по на седем рамки, от двете им страни сложих по 2-3 ВО. На 09.04 отивам да ги видя и им нося сироп, готвя ги за акацията. Гледам като пътувах, два блока с рапица в близос, като отвотих кошерите се уплаших! ВО изградени, пълни с пило и мед, рапицата цъфнала от 4-ри дена, разбрах от арендатора. Сиропа се прибра в хладилника, а на кошерите се поставиха по 2бр. магазини. Досега рапица, не съм имал.
Хем не си имал работа с рапица хем си закарал отводки (затвръждавам си мнението че си практичен човек) да влезеш в рапица с млади майки си е гяволък.
Тая година рапицата е далеч от мен още не знам да се радвам ли или да се ядосвам.
Това което ме учуди в събота един ъглов кошер който или е с много добра генетика за медосбор (миналата година даде 50 ина кила мед) или налитат в него беше напълнил магазина с нектар и запечатваше отгоре.Друг бе усвоил магазина и той слагаше нектар но другите не от общо 8 бр. с магазини. Но не е рапица (нямам идея какъв е нектара ). Има и много перга направо задръстват майките.
В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))