Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 210 от 677 ПърваПърва ... 110160200208209210211212220260310 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 2,091 до 2,100 от общо 6768
    Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Тая година ще извадим ябълков мвд,ако е рекъл господ може и акация

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    И си приготви хубава стълба.
    Приготвил съм им 100 нови корпуса и 1200 рамки /към момента 380 сковани, обтелени и с основи/. Чакат ги още 30 нови дъна, надрамъчни и капаци. Дупе да им е яко
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    От 2 дена върви рапицата, днес гледам пчелите започнали да се качват в магазините. Иначе има много силен летеж, всичко върви в една посока има направо магистрала във въздуха. До сега не бях виждал такова нещо все едно рояк минава. Лошото е че постоянно се кани да вали и по 2-3 пъти на ден се прибират на фурия.

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Вчера ротирах и последната трета група от семействата. Контролно отворих няколко от най-силните семейства ротирани преди две седмици и какво да видя-втори корпус са го обърнали на медовик!!! От къде и какво са носили не знам, но за това време има сериозен принос. Рапица около мен няма. Семействата са подхранени с по една хранилка при ротацията. Тръснах от една рамка да го опитам на вкус и аромат, но не можах да го оприлча на нещо. Вероятно е от многото нацъфтели цветчета по ливадите и овошките. На цвят е много светъл. Ако приноса продължава с тоя темп, може да нацапам центрофугата и преди акацията.
    Събират нектар от шестил-от сем. на клена.
    https://www.google.bg/imgres?imgurl=...3TI6k_PdY24hc=

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Събират нектар от шестил-от сем. на клена.
    https://www.google.bg/imgres?imgurl=...3TI6k_PdY24hc=
    Поне във Варна, шистила прецъфтя.

Аз залагам на върба.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    На новият ми пчелин, закарах (02.04.16) миналогодишни отводки по на седем рамки, от двете им страни сложих по 2-3 ВО. На 09.04 отивам да ги видя и им нося сироп, готвя ги за акацията. Гледам като пътувах, два блока с рапица в близос, като отвотих кошерите се уплаших! ВО изградени, пълни с пило и мед, рапицата цъфнала от 4-ри дена, разбрах от арендатора. Сиропа се прибра в хладилника, а на кошерите се поставиха по 2бр. магазини. Досега рапица, не съм имал.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    На новият ми пчелин, закарах (02.04.16) миналогодишни отводки по на седем рамки, от двете им страни сложих по 2-3 ВО. На 09.04 отивам да ги видя и им нося сироп, готвя ги за акацията. Гледам като пътувах, два блока с рапица в близос, като отвотих кошерите се уплаших! ВО изградени, пълни с пило и мед, рапицата цъфнала от 4-ри дена, разбрах от арендатора. Сиропа се прибра в хладилника, а на кошерите се поставиха по 2бр. магазини. Досега рапица, не съм имал.
    Другата седмица като отидеш, носи още два магазина с рамки/добре е да са с основи, за да не мислят за глупости/и ги слагай и си пий ракията спокойно после.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Хем не си имал работа с рапица хем си закарал отводки (затвръждавам си мнението че си практичен човек) да влезеш в рапица с млади майки си е гяволък.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Другата седмица като отидеш, носи още два магазина с рамки/добре е да са с основи, за да не мислят за глупости/и ги слагай и си пий ракията спокойно после.
    Те и сега на основи, изградени рамки няма!

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Тая година рапицата е далеч от мен още не знам да се радвам ли или да се ядосвам.
    Това което ме учуди в събота един ъглов кошер който или е с много добра генетика за медосбор (миналата година даде 50 ина кила мед) или налитат в него беше напълнил магазина с нектар и запечатваше отгоре.Друг бе усвоил магазина и той слагаше нектар но другите не от общо 8 бр. с магазини. Но не е рапица (нямам идея какъв е нектара ). Има и много перга направо задръстват майките.

Страница 210 от 677 ПърваПърва ... 110160200208209210211212220260310 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •