Е, не можа ли първо ракия, после вино, а накрая бира?
Е, не можа ли първо ракия, после вино, а накрая бира?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Венци , ще добавя нещо (дано другия Венци не се разсърди, сигурно е варил ракия много повече от мен ).Според мен е добре джибрата да се прецеди, за да не загори особено ако казана е твой или на приятел. Ако плода е малко може да сложиш и повече захар , но правиш преварка, като при преварянето добавяш предварително отделена чорба от джибрата за аромат (около една десета от общото количество ) Между другото дребната смокиня е по-ароматна . За друго не се сещам. Наздраве и дано ракията стане хубава !
Борисе,адашко,така благо обяснявате ,че освен "Наздраве" и една салата от мене!!Боре,моят казан не загаря-двойно дъно в средата кварцов пясък.Венци, оставяй по едно шишенце за дамазлък щото сега в умът ми е само "смокиновата"
Очертава се един мрачен и дъждовен уикенд - идеално време за козуначени репетиции.
Покрай католическия Великден технологията ми претърпя някои корекции. Махнах неща които не са толкова важни и коригирах някои неясноти. Надявам се на обратна връзка, ако някой се осмели да пробва
Рецепта за козунак 2016 v.2 - "козунак с накисване, подобрена версия".
Разпространението на файла е свободно при посочване на източника:
https://m.facebook.com/story.php?sto...00000250940884
Две еднакви козуначета, лявото опечено във фурна, а дясното в хлебопекарна:
Козуначето печено във фурна:
Козуначето печено в хлебопекарна:
![]()
Тянка хайде не се мотай.Аз още малко ще приключа компота с шопската,но пък,рибената чорбица и тя е готова.....
Ачка, понеже не съм пробвал само индийската кухня утре ще направя сефтето! Днес направих следната марината- кисело мляко, олио, лимон, лют червен пипер, джинджър, къри, куркума, черно пиперче, кимион, чесън, кориандър, гарам масала и други може! Хакнах вътре пилешки бутчета и филенце, та ги офърфальоцах хубавичко. Утре ще ги жарна във фурната. Туй нещо било пиле тандури! Обаче се замислих, каква ракия плющят тия индийци?
Щеше да е нищо особено! Ама, ако беше само кълка! А тя, не стига че от домашна кокошка, ами и в канапенце! И съм сигурен, че е ощастливена! Ха наздраве, днес не съм на работа. Аз нямам кълка и пегнах на грил тигана едно филенце. Доматите мязат на истински.
Няма да готвиш, няма да сипваш! Само акъл ще даваш, и ще разказваш лакардии!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))