Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 87

Преглед на хибрид режима

Може и да ми се смеете но познат пчелар ми каза че през зимния сезон слага подхранващите пити в хранилката,Този вариант удачен ли е,Задавам този въпрос защото кошерите ми нямат разстояние между рамките и дървения капак и зимата подхранването с готови пити беше цирк,Кошерите са Дадан блат

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от nikolai_kn1979 Виж публикацията
    Може и да ми се смеете но познат пчелар ми каза че през зимния сезон слага подхранващите пити в хранилката,Този вариант удачен ли е,Задавам този въпрос защото кошерите ми нямат разстояние между рамките и дървения капак и зимата подхранването с готови пити беше цирк,Кошерите са Дадан блат
    И моите кошери нямат място за поставяне на питка над рамките под покривната табла. Затова махам покривната табла, поставям питката и покривам плодника с найлон. Още по-добре, покриването с найлон да става още есента. В такъв случай, поставям над рамките клечка за повдигане на найлона, за да могат пчелите да преминават над рамките през зимата.

Наблюдател
    Регистриран
    20.02.2016
    Аз обръщам покривната табла на обратно и няма проблеми

Мислих го и това но около хранилката съм сложил 5 см полистирол.Сега мисля да да закова на таблата 4мм летвички ,че имах проблеми и с лентичките против кърлежи

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Да попитам по-опитните!Започнал съм подхранване на пчелите със захарен сироп+стартовит.Имам направени 6 подхранвания от по 200-250мл през два дни го правех а някъде през 3.Целта ми е да ги развия за акацията.Ефект има-развиват се.Сега акацията започва да се разлиства.В района има и рапица ,но като че ли от нея само прашец носят.Въпроса ми е да продължа ли със стимолиращите подхранвания до навечерието на акацията?Кошерите са 10 рамкови Дадан/т-Блат!И второ за сега кошерите са със мишепредпазители със отворена само долна прелка-да отварям ли прелките и горе?Благодаря ви предварително!

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Цитат Първоначално публикувано от zurkelai Виж публикацията
    Да попитам по-опитните!Започнал съм подхранване на пчелите със захарен сироп+стартовит.Имам направени 6 подхранвания от по 200-250мл през два дни го правех а някъде през 3.Целта ми е да ги развия за акацията.Ефект има-развиват се.Сега акацията започва да се разлиства.В района има и рапица ,но като че ли от нея само прашец носят.Въпроса ми е да продължа ли със стимолиращите подхранвания до навечерието на акацията?Кошерите са 10 рамкови Дадан/т-Блат!И второ за сега кошерите са със мишепредпазители със отворена само долна прелка-да отварям ли прелките и горе?Благодаря ви предварително!
    При наличие на рапица в цъфтеж, аз не бих подхранвал допълнително, освен някоя много слаба отводка по изключение. По-важното е да внимаваш да не ти отровят пчелите, когато решат да я пръскат. Наблюдавай поведението на пчелите. Ако започнат да вентилират пред входовете, значи искат по-голям приток на свеж въздух в кошера. Тогава разширявай входовете на кошерите.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Същия трагичен резултат, може да се случи, при подхранване само с уж чист мед. Кой може да каже, до колко е чист? И дали не съдържа патогени, които да преодолеят имунната защита на по- слабите семейства?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Същия трагичен резултат, може да се случи, при подхранване само с уж чист мед. Кой може да каже, до колко е чист? И дали не съдържа патогени, които да преодолеят имунната защита на по- слабите семейства?

Бат Тянко и ти си прав .
    Да споделят колегите с инвертираният сироп .

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Ако ще слагаш храна през Декември, слагай само захаросан мед. Всъщност колко запаси имат към последното отваряне, че да се налага толкова ранно добавяне. И всякакви там захари,прашец, витамини....и други подобни, само ще стимулират пелите за развитие през декември да не говорим, че може да доведат до допълнително натоварване на чревната система . Което би било по-рано от нормалното.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •