Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Започнахте ли да ротирате? Силните кошери вече са на корпус и половина и искат внимание. Сложих на 2 кошера основи да видия как е градежа и за 3 дена изградени перфектно. Четвъртък и петък ще сложа на всички основи и строителна рамка, някой ще ги ротирам други няма да ги пипам да видя кой как ще се представи.
    Да, днес ротирах най-силните. Както казваш същите са налазили и първия корпус /вече втори/, но за сметка на храна, която бързо намалява. Като гледам как вървят болшинството от семействата ще ги ротирам следващата седмица, а по-мършавите след две. Приятно бях изненадан от августовските отводки, които до акацията ще са стигнали средните семейства. Почти всички са на по 4 рамки запечатано пило. Първите сливи бяха цъфнали преди 7-10 дни, след това...застой. Останалите тепърва започват. Следващата седмица мисля да засадя още 7-8 плодни дръвчета в единия край на пчелина, който наскоро бе разчистен. Надявам се да не е късно.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Приятно бях изненадан от августовските отводки, които до акацията ще са стигнали средните семейства.
    Аааа,не.Ще са силни семейства.Имат достатъчно млада пчела за взрив,а малкото пило е заради последните две седмици.Сигурен съм,че пак ще те изненадат.

Автор
    Регистриран
    18.11.2010
    Цитат Първоначално публикувано от zayo Виж публикацията
    Да, днес ротирах най-силните. Както казваш същите са налазили и първия корпус /вече втори/, но за сметка на храна, която бързо намалява. Като гледам как вървят болшинството от семействата ще ги ротирам следващата седмица, а по-мършавите след две. Приятно бях изненадан от августовските отводки, които до акацията ще са стигнали средните семейства. Почти всички са на по 4 рамки запечатано пило. Първите сливи бяха цъфнали преди 7-10 дни, след това...застой. Останалите тепърва започват. Следващата седмица мисля да засадя още 7-8 плодни дръвчета в единия край на пчелина, който наскоро бе разчистен. Надявам се да не е късно.
    Тези които ги ротира на колко рамки имаха пило?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Аааа,не.Ще са силни семейства.Имат достатъчно млада пчела за взрив,а малкото пило е заради последните две седмици.Сигурен съм,че пак ще те изненадат.
    Със сигурност ще се класират за акацията, ако Началника е рекъл да има такава, с изключение на 2 /от 14/ които изостават. Ще ги изчакам още малко, но най-вероятно майките им ще попаднат в графата "за смяна".

Цитат Първоначално публикувано от Nic Виж публикацията
    Тези които ги ротира на колко рамки имаха пило?
    Между 7 и 8 рамки, но съм закъснял. Повечето бяха усвоили по 2-3 междурамия от първи сега втори корпус. Изчаках да изсъхнат част от новите дъна, защото не ми се вдигаха същите корпуси по два пъти - веднъж за ротация и втори път за смяна на дъното.
    Keep Walking...

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •