Това за глухарчетата май е вярно имам приятел чийто баща много се интересува от билки. Преди имах жлъчни камъни и той ми каза за глухарчетата че помагат за черния дроб.
Това за глухарчетата май е вярно имам приятел чийто баща много се интересува от билки. Преди имах жлъчни камъни и той ми каза за глухарчетата че помагат за черния дроб.
Ачо, миналото лято в Гърция на о.Тинос ядох салата от глухарче.
Вкуса беше доста добър, но това може би бе заради техните подправки, които ползват...тимари, ригани и т.н.т., а и беше комбинация с някакви морски дарове.
Доколкото разбрах тогава за технологията на приготвяне- ползват се стъбла и листа от глухарче, като се попарват с вряла вода за 2-3 мин. след което се премиват със студена и се режат на салата.Може би врялата вода изтегля горчивината, която си усетил...не знам.
Тогава човека при който бях на гости ми сподели, че два пъти седмично задължително хапвал такава салата и това много спомагало за очистване на организъма и най-вече за черния дроб.
Чалъма Ачка е - "Трай бабо за хубост".По-зелените стебла са по-малко горчиви и по-крехки от тези, които са започнали да стават червени. Иначе аз съм свикнал, щото човек като види зор и не му прави впечатление. В статията по-горе някъде срещнах, че ги киснели в подсолена вода за горчивия вкус.
Само да допълня, че аз ги ям сутрин, обед и вечер по две. Някой да не си помисли, че наведнъж се изяждат!
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
Къде ги намери, тия глухарчета? Аз се убих да търся, обаче няма? Сигурно бягат бързо! Кой бяга от профилактика на черното дробче?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Преди 2 часа хапнах 4 дръжки и още ми горчи , добре че имах сироп за пчелите та ударих 2 глътки , ама беше с бабини зъби, та довечера жената може зор да види .Тянка мога да ти пратя по еконт, при мен има много.
Борка, ако ще пращаш нещо- само ракия! Обаче аз ще дойда. А парцела на пчелина е 5 декара, и по целия има килим от зъбите! Има и други неща, но са само за маса! А иначе от тия билки, всичко лекува моя мед- само мерак не може!
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))