Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 24

Преглед на хибрид режима

  1. #1
    Иво, само дръжките ли? Аз от година и половина съм на Резохин и Преднизолон, и вероятно ще е така докато съм жив. Та бих опитал, да ползвам нещо природно, за очистване на черния дроб.

  2. #2
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Мнения
    306
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Иво, само дръжките ли? Аз от година и половина съм на Резохин и Преднизолон, и вероятно ще е така докато съм жив. Та бих опитал, да ползвам нещо природно, за очистване на черния дроб.
    Юри, ползвам само дръжките. Макар,че могат да се ползват и другите части на растението под формата на чай и в суров вид, в книгата е наблегнато на дръжките в суров вид.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

  3. #3
    Благодаря ти, ще пробвам.

  4. #4
    VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Мнения
    3,284
    Пчеларски район
    Европа
    Къде ги намери, тия глухарчета? Аз се убих да търся, обаче няма? Сигурно бягат бързо! Кой бяга от профилактика на черното дробче?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

  5. #5
    VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Мнения
    3,743
    Пчеларски район
    Раковски
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Юри, ползвам само дръжките. Макар,че могат да се ползват и другите части на растението под формата на чай и в суров вид, в книгата е наблегнато на дръжките в суров вид.
    Свате,преди час хапнах само две стъбла,но още ми горчи в устата.Има ли някой чалъм?

  6. #6
    Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Мнения
    110
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    преди час хапнах само две стъбла,но още ми горчи в устата.Има ли някой чалъм?
    Ачо, миналото лято в Гърция на о.Тинос ядох салата от глухарче.
    Вкуса беше доста добър, но това може би бе заради техните подправки, които ползват...тимари, ригани и т.н.т., а и беше комбинация с някакви морски дарове.
    Доколкото разбрах тогава за технологията на приготвяне- ползват се стъбла и листа от глухарче, като се попарват с вряла вода за 2-3 мин. след което се премиват със студена и се режат на салата.Може би врялата вода изтегля горчивината, която си усетил...не знам.
    Тогава човека при който бях на гости ми сподели, че два пъти седмично задължително хапвал такава салата и това много спомагало за очистване на организъма и най-вече за черния дроб.

  7. #7
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Мнения
    306
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Свате,преди час хапнах само две стъбла,но още ми горчи в устата.Има ли някой чалъм?
    Чалъма Ачка е - "Трай бабо за хубост". По-зелените стебла са по-малко горчиви и по-крехки от тези, които са започнали да стават червени. Иначе аз съм свикнал, щото човек като види зор и не му прави впечатление. В статията по-горе някъде срещнах, че ги киснели в подсолена вода за горчивия вкус.
    Само да допълня, че аз ги ям сутрин, обед и вечер по две. Някой да не си помисли, че наведнъж се изяждат!
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

  8. #8
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Само да допълня, че аз ги ям сутрин, обед и вечер по две. Някой да не си помисли, че наведнъж се изяждат!
    Това допълнение е много важно. Аз вече си мислех, че съм решил въпроса със салатката за ракийката, докато стане зарзавата.

  9. #9
    Заслужил Автор
    Регистриран
    13.08.2015
    Мнения
    306
    Пчеларски район
    град Белово - Пазарджик
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това допълнение е много важно. Аз вече си мислех, че съм решил въпроса със салатката за ракийката, докато стане зарзавата.
    Чанко, едва ли е проблем на салатка. Иначе горчивината идва в повече ако се изяждат наведнъж всичките.
    "Десет грама практика са повече от тонове теория".

  10. #10
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Мнения
    5,703
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от IVO_3 Виж публикацията
    Чанко, едва ли е проблем на салатка. Иначе горчивината идва в повече ако се изяждат наведнъж всичките.

    В такъв случай ще пробвам.Ако другата седмица-края съм тук на линия, значи всичко е наред.

 

 
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

  • Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •