Иво, само дръжките ли? Аз от година и половина съм на Резохин и Преднизолон, и вероятно ще е така докато съм жив. Та бих опитал, да ползвам нещо природно, за очистване на черния дроб.
Иво, само дръжките ли? Аз от година и половина съм на Резохин и Преднизолон, и вероятно ще е така докато съм жив. Та бих опитал, да ползвам нещо природно, за очистване на черния дроб.
Благодаря ти, ще пробвам.
Къде ги намери, тия глухарчета? Аз се убих да търся, обаче няма? Сигурно бягат бързо! Кой бяга от профилактика на черното дробче?
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Ачо, миналото лято в Гърция на о.Тинос ядох салата от глухарче.
Вкуса беше доста добър, но това може би бе заради техните подправки, които ползват...тимари, ригани и т.н.т., а и беше комбинация с някакви морски дарове.
Доколкото разбрах тогава за технологията на приготвяне- ползват се стъбла и листа от глухарче, като се попарват с вряла вода за 2-3 мин. след което се премиват със студена и се режат на салата.Може би врялата вода изтегля горчивината, която си усетил...не знам.
Тогава човека при който бях на гости ми сподели, че два пъти седмично задължително хапвал такава салата и това много спомагало за очистване на организъма и най-вече за черния дроб.
Чалъма Ачка е - "Трай бабо за хубост".По-зелените стебла са по-малко горчиви и по-крехки от тези, които са започнали да стават червени. Иначе аз съм свикнал, щото човек като види зор и не му прави впечатление. В статията по-горе някъде срещнах, че ги киснели в подсолена вода за горчивия вкус.
Само да допълня, че аз ги ям сутрин, обед и вечер по две. Някой да не си помисли, че наведнъж се изяждат!
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))