Колеги,кое е най-подходящото време за отводки и как ги правите точно.
Благодаря предварително![]()
Колеги,кое е най-подходящото време за отводки и как ги правите точно.
Благодаря предварително![]()
Младеж, дотук си с 10 мнения и си започнал 7 нови теми. По всички тях е писано подробно през годините във форума. Ако не ти се чете, вземи се спри с пускането на нови теми и си направи една отделна тема в раздел "Начинаещи", например "пчелите на Cecitotham1" и си питай там. Ако на никой не му се отговаря, обещавам ти когато имам време да бъда активен. Айде умната и успех ти желая.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Не го приемай като критика но отвори тема ленти супер стрип с активна съставка кумофос какво прочете не знам но много ме учуди че после в новооткритата ти тема медосбор написа това цитирам те:
Здравейте колеги!
Вчера поставих ленти Super Strips и бих искал да ви попитам ако ги задържа по-дълго време ще се отрази ли на качеството на меда.
Извинявам се за малко глупавия въпрос но искам...
Много те моля ако не ти е проблем да споделиш защо пренебрегна мненията на колеги с много авторитет които се изразяват негативно за тази съставка.
Просто от любопитство не е критика всеки сам определя как да гледа пчелите си.
Моя съвет е следния : да прочетеш темата
ВЪПРОСИ ОТ НАЧИНАЕЩИ И МЛАДИ ПЧЕЛАРИ
и намери някой пчелар покрай теб , че само с четене ще ти стане каша , а той ще ти обясни нагледно и ще можеш да си задаваш въпросите.
Може да си купиш и Библията за пчеларите - Календарния справочник на Л. Радоев.
Успех
Здравейте!
Имам пчелар около себе си,но съм от малкко село, та пчеларя който ме обучава е възрастен и изобщо не е навлязъл в новите технологи.Практикува си технологии от преди 30-40 годдини и искам да се усъвършенствам чета сам и доста клипове гледам и доста практикувам сам, щеше да е много хубаво някой да ми показва ноо..
А относно лентите имаше и лоши отзиви и добри отзиви а лошите бяха на пчелари използвали ги преди 3-4 год.
А ме е страх да третирам с друго без да ми е показал някой как точно става.
Извинявам се за многото теми.
Благодаря!
А относно лентите попитах дали влиаят на меда е защото при нас рапицата е цъфнала на 10-20 % и се чудя кога да слагам магазините и да махна лентите.
Човече, отново не си прочел и задаваш въпроси. Прочети, помисли и тогава задай въпрос. Що касае магазините, то до преди дни отново се разисква този въпрос, който бе зададен от друг. Има много стари теми, касаещи точно тази манипулация - кога, как и защо. Горе в дясно, има поле за писане, а до него бутон "search" - търсене. Успех!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))