Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 19

Тема: Отводки

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    12.03.2016
    А относно лентите попитах дали влиаят на меда е защото при нас рапицата е цъфнала на 10-20 % и се чудя кога да слагам магазините и да махна лентите.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Cecitotham1 Виж публикацията
    А относно лентите попитах дали влиаят на меда е защото при нас рапицата е цъфнала на 10-20 % и се чудя кога да слагам магазините и да махна лентите.
    Човече, отново не си прочел и задаваш въпроси. Прочети, помисли и тогава задай въпрос. Що касае магазините, то до преди дни отново се разисква този въпрос, който бе зададен от друг. Има много стари теми, касаещи точно тази манипулация - кога, как и защо. Горе в дясно, има поле за писане, а до него бутон "search" - търсене. Успех!

Автор
    Регистриран
    04.02.2016
    Пчеларски район
    ЯМБОЛСКО
    от кой регион си колега ?

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    От мен да мине, ще те улесня малко.
    http://pchelari.com/forum/showthread...B8%D0%BD%D0%B8

и още http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=54
    Останалото обаче от теб.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Не знам за кумофоса не съм го ползвал и не съм чел инструкците за него но щом Scutellator казва Определено не искате остатъци от този химикал във восъка. Значи трябва да имаш едно наум восъчните пити са нещо като черния дроб на един организъм заради това старите се претопяват и се слагат нови (е и заради стесняването на килийките защото почват да се раждат пчели -мравинци)

Ти си ги сложил на 11.03.2016 а днес е 23.03.2016г. тоест те са били 12 дни (мислиш ли че е достатъчно 12 дни да свършат работа за вароатозата).Аз не знам не съм чел инсрукцията колко дни да стоят в кошера и нямам желание да я чета защото не мисля да го ползвам този препарат.

Но те поздравявам за усърдието което проявяваш и за отговора ти (с него изразяваш добро възпитание и уважение -което за съжаление днес е рядко срещано явление в България с изключение на форума все пак тук са хора отглеждащи пчели - занимание изискващо малко повече интелект)

Наблюдател
    Регистриран
    12.03.2016
    По -добре няколко дни да седят и да има минимален ефект отколкото да ги няма!

И искаш да кажеш че нямам нужния интелект за отглеждане на пчели ли илии съм разбрал погрешно.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •