Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от БоянГ Виж публикацията
    Здравйте
    Напълно начинаещ съм и това ми първата пролет като пчелар обаче започнах леко да се притеснявам за едно от семействата ми,и много ще съм благодарен за малко помощ.Кошера е дадан(т)-блат десет рамков,зазимих ги на 6 междурамия пчели и седем рамки,и им сложих една питка от кило началото на януари.До вчера не съм ги преглеждал основно.Вчера ги отварям и установявам,че те вече са изпълнили всички пити с пчели и имам на 5 рамки 80% от тях покрити със запечатано пило другите две по малко мед и прашец.Проблема е,че нямам никакви изградени рамки даже и магазинни а пък за градеж ми се струва,че е рано.Отводка да правя ама пък откъде ще намеря майка,нямам запасни а след 10тина дни като се излюпи това пило незнам къде ще се съберат всички тези пчели.Та въпроса е как най-добре да се процедира?Да им слагам за градеж и да почвам сироп ли? Или само рамки без сироп понеже при нас вече джанките нацъфтяха даже и кайсиите в двора ми гърмят?
    Поздрави
    Погледни рапицата до строителната борса и се замисли къде ще го съберат това. Погледни през прозореца закаква влага и студ говорим, докато вчера беше перфектно времето. Входовете трябва да са стеснени и никакви мрежести дъна! Знам, че им е тясно като напече слънце, но вечер температурите падат до 0 градуса, а преди няколко дни беше -3. Ако си на отделно дъно, сложи магазин с рамки за градеж под плодника и ги напръскай със захарен сироп. За рамка в центъра на пилото - можеш да го направиш, но имай на предвид, че може да се простуди пилото и после ще имаш един куп проблеми, затова изчакай още седмица. Можеш да сложиш предпоследни рамки за градеж, но вероятно ще ги градят много бавно и няма да успееш за рапицата. На по-силните кошери можеш да сложиш и магазин над плодника, но го направи в краен случай, ако започнат да запушват майката.
    Времето е ненормално и проблемите са неизбежни!

Твоят пчелин е много близо до мен и имам малко повече наблюдения.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Потребител
    Регистриран
    30.07.2015
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Погледни рапицата до строителната борса и се замисли къде ще го съберат това. Погледни през прозореца закаква влага и студ говорим, докато вчера беше перфектно времето. Входовете трябва да са стеснени и никакви мрежести дъна! Знам, че им е тясно като напече слънце, но вечер температурите падат до 0 градуса, а преди няколко дни беше -3. Ако си на отделно дъно, сложи магазин с рамки за градеж под плодника и ги напръскай със захарен сироп. За рамка в центъра на пилото - можеш да го направиш, но имай на предвид, че може да се простуди пилото и после ще имаш един куп проблеми, затова изчакай още седмица. Можеш да сложиш предпоследни рамки за градеж, но вероятно ще ги градят много бавно и няма да успееш за рапицата. На по-силните кошери можеш да сложиш и магазин над плодника, но го направи в краен случай, ако започнат да запушват майката.
    Времето е ненормално и проблемите са неизбежни!

Твоят пчелин е много близо до мен и имам малко повече наблюдения.
    Направил съм всичко за момента което казвате затворени са дъното,прелките,но малко явно избързах и боднах основа дано не простудя пилото,но не искам и утре да ги отварям да я махам,че го дават да е по студено от днес.Реално това ми е най-силния кошер другите два са дадан 12 рамков който в момента е на 5 рамки и един ЛР августка отводка която зазимих на три рамки и взеха ,че изкараха,но имат още доста да се развиват.А този силния мисля както казвате да му сложа след седмица някъде целия магазин отдолу със основи и ще пиша резултати.
    Поздрави

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •