Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Потвърждавам че вчера сутринта към 9,30 имаше доста добър летеж при температура 3,8 градуса. Не бях виждал такова нещо. Имаше пчели и по близките джанки което още повече ме учуди.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри IMG_20160315_100327.jpg‎   IMG_20160315_094307.jpg‎  

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Потвърждавам че вчера сутринта към 9,30 имаше доста добър летеж при температура 3,8 градуса. Не бях виждал такова нещо. Имаше пчели и по близките джанки което още повече ме учуди.
    В кошерите вече има много пчели за обслужване и топлене на пилото, затова по-старите са свободни да излизат.

Аз наблюдавам това само при силните ми семейства, а слабаците си стоят на топло.

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Интересно ми е с какво измери температурата? Направо не ми се вярва но щом казваш.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от jorors Виж публикацията
    Интересно ми е с какво измери температурата? Направо не ми се вярва но щом казваш.
    Ако нямаш термометър в колата си, купи един от павилиона за сувенири, иди сутринта на пчелина, гледай термометъра и пчелите. И..вярвай на себе си!
    Успех!

Заслужил Автор
    Регистриран
    10.10.2011
    Пчеларски район
    общ. Братя Даскалови
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Ако нямаш термометър в колата си, купи един от павилиона за сувенири, иди сутринта на пчелина, гледай термометъра и пчелите. И..вярвай на себе си!
    Успех!
    Аз термометри си имам живачни (точни са вярвам им), ама сега с тези телефони и безкрайно неточни данни.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Телефона и данните ги остави вкъщи, за да не ти пречат.

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Добре утре точно така ще направя.Имат сложени питки смятам че няма да им пречат когато добавя и сиропчето?

Почетен Автор
    Регистриран
    28.07.2013
    Пчеларски район
    Странджа
    Колега Йосифов,ако минаваш това лято към югоизтока,да си измиеш краката по нашето черноморие,обади ми се и ще ти дам мед от драка.Ти носи нещо подобаващо за бартера.За съжаление не мога да ти пратя сега,защото този мед ми свършва най-бързо.Характерното за него е,че е много ароматен(почти като кориандъра) и не кристализира много дълго време,леко нагарча.Акацията започва по-рано кристализацията от него.Всичко което се омеши с мед от драка,приема кремообразен вид и не може да кристализира твърдо.Поне при мен е така,но наоколо не се сади нищо,само билки.Понякога се меши с бялата детелина,но след 5-6 месеца,кристалите на детелината падат на дъното,а отгоре остава бистра драка. http://www.edna.bg/zdravoslovno/duh-...-gyrlo-4632891
    Който управлява знанието,управлява всичко!
    "С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
    "Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд

Заслужил Автор
    Регистриран
    31.01.2012
    Пчеларски район
    Южен централен
    Нали отчитате разликата при температурите на сянка и на слънце. Доста от моите пчели които при връщане вчера бяха спрели да си починат на сянка и си бяха останали там. На някои места имаше доста тъжни гледки.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от srg Виж публикацията
    Нали отчитате разликата при температурите на сянка и на слънце. Доста от моите пчели които при връщане вчера бяха спрели да си починат на сянка и си бяха останали там. На някои места имаше доста тъжни гледки.
    Имало е сутрини когато съм намирал по 5-6 премръзнали пчели около кошер. Не са успели да се приберат вечерта заради зхлаждането.
    Сега това го няма. Дали излизат само най издръжливите, не знам. По скоро температурите се променят бавно и като усетят захлаждането успяват да се приберат преди да са премръзнали.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •