Потвърждавам че вчера сутринта към 9,30 имаше доста добър летеж при температура 3,8 градуса. Не бях виждал такова нещо. Имаше пчели и по близките джанки което още повече ме учуди.
Потвърждавам че вчера сутринта към 9,30 имаше доста добър летеж при температура 3,8 градуса. Не бях виждал такова нещо. Имаше пчели и по близките джанки което още повече ме учуди.
Телефона и данните ги остави вкъщи, за да не ти пречат.![]()
Добре утре точно така ще направя.Имат сложени питки смятам че няма да им пречат когато добавя и сиропчето?
Колега Йосифов,ако минаваш това лято към югоизтока,да си измиеш краката по нашето черноморие,обади ми се и ще ти дам мед от драка.Ти носи нещо подобаващо за бартера.За съжаление не мога да ти пратя сега,защото този мед ми свършва най-бързо.Характерното за него е,че е много ароматен(почти като кориандъра) и не кристализира много дълго време,леко нагарча.Акацията започва по-рано кристализацията от него.Всичко което се омеши с мед от драка,приема кремообразен вид и не може да кристализира твърдо.Поне при мен е така,но наоколо не се сади нищо,само билки.Понякога се меши с бялата детелина,но след 5-6 месеца,кристалите на детелината падат на дъното,а отгоре остава бистра драка. http://www.edna.bg/zdravoslovno/duh-...-gyrlo-4632891
Който управлява знанието,управлява всичко!
"С пари можеш да си купиш къща,но не можеш да създадеш дом,с пари можеш да имаш компания,но не и приятели,с пари можеш да си купиш лекарства,но не и здраве!" - китайска поговорка...
"Повечето хора не искат свобода, защото е отговорност, а те се страхуват от нея" Зигмунд Фройд
Нали отчитате разликата при температурите на сянка и на слънце. Доста от моите пчели които при връщане вчера бяха спрели да си починат на сянка и си бяха останали там. На някои места имаше доста тъжни гледки.
Имало е сутрини когато съм намирал по 5-6 премръзнали пчели около кошер. Не са успели да се приберат вечерта заради зхлаждането.
Сега това го няма. Дали излизат само най издръжливите, не знам. По скоро температурите се променят бавно и като усетят захлаждането успяват да се приберат преди да са премръзнали.
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))