Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 27 от 40 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 261 до 270 от общо 393
    Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Правят и на плодниците и на магазините на ДБ. Ако наредиш 2-3 магазина....ще ги свържат всичките. Нищо, че растоянието е 8-9мм. На моите магазини и плодници е толкова, и почти всички пити ги свързват. Ако не го остъргвам тоя восък, голямо мачкане на пчели пада.

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от delpi Виж публикацията
    Имам я свалена, мога да ти я пратя по какъвто начин желаеш.
    Само да кажа че във групата ПЧЕЛИН има още една трета част на книгата. Сега я прегледах набързо, надявам да ми остане време утре да я прочета по-внимателно за да вникна в нещата. Миналата година заселих два Фарара с идеята тази година да пробвам двумайчин кошер, но за жалост едната майка се оказа пълна скръб. Купих я от магазина, някаква ловешка, така че може и да ми се провали пробата за тази година.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Само да кажа че във групата ПЧЕЛИН има още една трета част на книгата. Сега я прегледах набързо, надявам да ми остане време утре да я прочета по-внимателно за да вникна в нещата. Миналата година заселих два Фарара с идеята тази година да пробвам двумайчин кошер, но за жалост едната майка се оказа пълна скръб. Купих я от магазина, някаква ловешка, така че може и да ми се провали пробата за тази година.
    По-късно днес ти изпратих на мейла и третата част, бях я пропуснал.
    При пчелите има мед, защото има ред!

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.06.2014
    Пчеларски район
    гр Aприлци
    Благодаря на delpi за вниманието ! Ето линковете в dox :
    http://dox.bg/files/dw?a=dbccbc9a3b
    http://dox.bg/files/dw?a=db24332e71
    http://dox.bg/files/dw?a=cc7941fe1f

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Интересна книга, имам я още от когато излезна, но едно е на книга, другое реялноста: Две майки с ханеманова решетка!? Едната загива винаги, такова развите не се получава?
    Ако някой колега, го получавал да пише!

Заслужил Автор
    Регистриран
    29.04.2015
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Интересна книга, имам я още от когато излезна, но едно е на книга, другое реялноста: Две майки с ханеманова решетка!? Едната загива винаги, такова развите не се получава?
    Ако някой колега, го получавал да пише!
    Кога загива, зимата или през активния сезон?
    По метода на Фарар, кошера всъщност повечето време е едномайчин. Всъщност имаш два едномайчини кошера, които обединяваш 2 месеца преди пашата. После един месец преди края на пашата махаш ханемановите решетки за да остане пак една майка. Зимува с една майка.
    Това което ми се струва проблемно при неговия метод е, че се слагат магазини между двете семейства, които обаче никога не трябва се пълнят на 100%. Тоест пчеларя трябва периодично да преглежда магазините между семействата и ако някой се напълни до 50-70% да го сложи най-отгоре върху кошера, а между семействта да се сложи нов празен магазин.

п.п. Да допълня, другото което ми е проблемно е, че трябва всяка година да произвеждаш нови майки, наполовина колкото са ти кошерите. И това без да броим загубите и слабите майки. Значи общо всяка година трябва да произвеждаш/купуваш толкова майки колкото са ти кошерите.

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    По време на активния сезон. Това което описват в книгата; паша с две майки никога не ми се получи, когато работих преди години с фарар и се отказах от него. Прегледай схемата-картинката 62-63 страница. Няма магазин, само ХР>

Наблюдател
    Регистриран
    22.02.2015
    Пчеларски район
    Родопи
    Цитат Първоначално публикувано от зуница Виж публикацията
    Да не почнат да пускат далачета и да лепнат корпусите един за друг с арматура от Х.Р.?
    Ще чакам твоя опит.
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Живот и здраве, лятото ще разбера.
    Колега, имаше ли далачета?

Цитат Първоначално публикувано от stan-dob Виж публикацията
    Колега, имаше ли далачета?
    Лятото го изкараха без ХР, така че не мога да кажа.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Дамян Дамянов Виж публикацията
    Мисля

Сега измерих шума при работещ циркуляр 65 dB. Ще може да се работи вечер
    Помисли още малко !Ако не си последен етаж,ще дойде комшията над теб и ще те попита ''Е ,сега к,во праим ? '' /въпрос на всички катаджии в БГ/
    Ти набиваш шия в раменете т.е. вдигаш рамене и правиш физиономия на ни лук ял ,ни лук мирисал . И той гордо казва –На всеки час шумотевица ,по 1 буркан омния с мед /няма значение ,плътен или не .Започнеш ли ,счита се за час./ Това е началото. Под теб ,комшията ще дойде и ще ти зададе въпроса –Комши, усети ли земетресението ? Полюлея още се клати и ми напомня за ''тука има , тука нема '' А......аа ,ти имаш машинка и работиш на нея . Кошерчета, пчелички,медец . ЧУЙ, СЕГА КОМШИ !За всяко земетресение което ти предизвикаш ,даваш по кило мед .Иначе.е.......ееееее .Ти знаеш .
    Е ,те това е действителността.

Страница 27 от 40 ПърваПърва ... 17252627282937 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •