Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 39 от 87 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 381 до 390 от общо 861
    Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Въпрос към всички които са, за задължително гласуване.

Гласували ли сте на всички избори досега?
    Мисля, че само на едни избори не гласувах.
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    На всички избори съм гласувал и на местните. Който не гласува е никой.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от vencii Виж публикацията
    Чанко задължително е да минаваш на зелено на светофара, що не ръгнеш на червено за да не ти се разминава с разбирането за демократичен избор. Избирай демократично по тротоара ли ще вървиш (задължително) или по осовата линия.
    Примера ти е неудачен и несъстоятелен.

Почетен Автор
    Регистриран
    19.05.2011
    Пчеларски район
    асеновград
    Напротив всеки задължителен пътен знак ти нарушава правата, но го спазваш

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца

Никога на територията на България не е имало такова чудо.

Като прочетох постовете реших че трябва да се гласува като прочетох страните със задължително гласуване видях че почти навсякъде е с условности и властите не се опитват да събират глоби, защото самата акция би била по-скъпа от паричните постъпления
    от 50-те държави в Европа – Белгия, Люксембург и Гърция – има задължително гласуване и май Австрия (от части)
    В света със задължително гласуване са Боливия, Коста Рика, Доминиканската република, Хондурас, Мексико, Панама и Парагвай и още - Конго, Науру, Северна Корея, Уругвай, Швейцарският кантон Шафхаузен Либия, Ливан Египет, Хондурас, Либия, Панама, Парагвай, Тайланд и др.

Доно това гласуване реши този проблем.

България, както знаем, е в състояние на демографска катастрофа. Ние заемаме първо място в света измежду всички страни по намаляване и изчезване на населението. Намаляваме с 80 000 души годишно. Това прави скорост на намаляване средно по 220 души на ден или 9 души всеки час младежите са навън, българският генофонд постепенно изчезва.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    И как според теб трябва да се реализира на практика тази многопартийна ,демократична система на управление, ако всеки не каже кого предпочита? С теглене на жребий ли? Не ти ли минава през главата мисълта, че масовото негласуване отново води до диктатура, но не една личност или партия, а на олигархията? Че тя практически си купува властта? Или това те устройва и ти дава чувството за свобода?
    Ами трябва да се реализира така, както е записано в конституията.Има купуване на гласове и оттам на власт, но това неможе да се спре съз задължително гласуване.Забравяте, че в България има много малограмотни хора.Те са лесната плячка и те ще изберат следващите управляващи.Кои ще са те, -ха познайте.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Няма никакво значение значение за кой точно ти или аз или Дамян ще гласуваме. Ако искаш гласувай и за Йоло Денев. Важното е гласа ти да е действителен и да се създаде надкритична маса от такива гласове, за да се обезсмисли ролята на купения, етническия и корпоративния вот. Защото да купиш 200 гласа и те да са от значение е едно, а да се налага да купуваш 20000 гласа вече е съвсем друго! Това е смисъла от задължителното гласуване - да не се допуска партии като тия на Дудука и ДПС да играят балансьор в парламента и с техните гласове да се решават важните за държавата неща. Толкова ли не можете да го проумеете това???
    Виж, Йоло Денев ме кефи: http://www.vbox7.com/play:bc078cc5

Иначе за другото разбрах напълно:

На крив парламент балансьора му пречи.
    На криво правосъди нещо друго.
    На крива полиция още по-друго.

Само на шуробаджинащината по обществените поръчки нищо не и пречи.

Не съм сигурен, че всичките тия кривини ще се оправят с гласуване.
    И само две партии да останат в парламента, пак ще има задкулисни сделки и тогава пък ще се оправдават с липсата на балансьори.

Като им пречат ДПС и Атака, защо комунистите играха с-у ГЕРБ с костинбродската афера?
    Защо Борисов дава обещания на Първанов, че нямало да закача Станишев?
    Ако Борисов не беше давал подобни обещания /чест му прави че е откровен и си признава и грешките и обещанията/,
    щях да гласувам за ГЕРБ, а сега остава само Дудука.
    При това аз не гласувах, не мисля и да гласувам.
    Щом Гарван Гарвану око не вади, за мен е без значение колко ще бъдат гарваните /партиите/ в парламента.

Има причина хората да не гласуват. Вместо да се отстрани тази причина, те ни задължават.
    Е това не ми харесва. Не че някой го интересува.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Ами трябва да се реализира така, както е записано в конституията.Има купуване на гласове и оттам на власт, но това неможе да се спре съз задължително гласуване.Забравяте, че в България има много малограмотни хора.Те са лесната плячка и те ще изберат следващите управляващи.Кои ще са те, -ха познайте.
    Точно задължителното гласуване е една от стъпките за решаване на проблема с купените гласове. Тяхната относителна тежест намалява, но това съм го обосноваЛ в по-раншен пост. Колкото до малограмотните гласуващи - аз приемам да се въведе образователен ценз - поне начално образование, но господа демократите ще изревете - ДИСКРИМИНАЦИЯ!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    ..........
    Не съм сигурен, че всичките тия кривини ще се оправят с гласуване.
    .........
    Има и други начини. Например чилийския с ген. Аугусто Пиночет и турския с ген. Кенан Еврен. Да напомням ли пак тезата за приликата между българина и говедото?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Да, но там в другото стадо ти ще си ЧЕРНАТА ОВЦА. Никога няма да бъдеш признат като тяхна си овца.

Хрумна ми една класификация на овцете, която е правилна, но не касае точно тебе. Дано не се обидиш:

1. Овце, които покорно блеят, дори и тогава, когато ги водят в кланницата.
    2. Овце, които покорно блеят, но в мислите си не са съгласни с овчето си положение.
    3. Овце, които отказват да блеят покорно, и не се страхуват да блеят както си искат.
    4. Овце, които отказват да блеят покорно, и които се опитват да привлекат и други овце за съвместно блеене срещу овчаря.
    5. Овце, които дори нападат овчаря, с риск да бъдат изпратени в кланицата.
    6. Овце, които нападат овчаря, и дори го побеждават в собствената му игра. Крайният резултат пак е кланица, но това са подробности.

От цялата класификация само овцете по т. 1 не ходят на избори. Интересно е кой от пчеларите в коя точка се самоопределя.
    Овцете от т.5 и т.6, кога ходят принудително на избори? Преди да нападнат овчаря или след това?

Страница 39 от 87 ПърваПърва ... 29373839404149 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •