На всички избори съм гласувал и на местните. Който не гласува е никой.
Напротив всеки задължителен пътен знак ти нарушава правата, но го спазваш
Никога на територията на България не е имало такова чудо.
Като прочетох постовете реших че трябва да се гласува като прочетох страните със задължително гласуване видях че почти навсякъде е с условности и властите не се опитват да събират глоби, защото самата акция би била по-скъпа от паричните постъпления
от 50-те държави в Европа – Белгия, Люксембург и Гърция – има задължително гласуване и май Австрия (от части)
В света със задължително гласуване са Боливия, Коста Рика, Доминиканската република, Хондурас, Мексико, Панама и Парагвай и още - Конго, Науру, Северна Корея, Уругвай, Швейцарският кантон Шафхаузен Либия, Ливан Египет, Хондурас, Либия, Панама, Парагвай, Тайланд и др.
Доно това гласуване реши този проблем.
България, както знаем, е в състояние на демографска катастрофа. Ние заемаме първо място в света измежду всички страни по намаляване и изчезване на населението. Намаляваме с 80 000 души годишно. Това прави скорост на намаляване средно по 220 души на ден или 9 души всеки час младежите са навън, българският генофонд постепенно изчезва.
Ами трябва да се реализира така, както е записано в конституията.Има купуване на гласове и оттам на власт, но това неможе да се спре съз задължително гласуване.Забравяте, че в България има много малограмотни хора.Те са лесната плячка и те ще изберат следващите управляващи.Кои ще са те, -ха познайте.
Виж, Йоло Денев ме кефи: http://www.vbox7.com/play:bc078cc5
Иначе за другото разбрах напълно:
На крив парламент балансьора му пречи.
На криво правосъди нещо друго.
На крива полиция още по-друго.
Само на шуробаджинащината по обществените поръчки нищо не и пречи.
Не съм сигурен, че всичките тия кривини ще се оправят с гласуване.
И само две партии да останат в парламента, пак ще има задкулисни сделки и тогава пък ще се оправдават с липсата на балансьори.
Като им пречат ДПС и Атака, защо комунистите играха с-у ГЕРБ с костинбродската афера?
Защо Борисов дава обещания на Първанов, че нямало да закача Станишев?
Ако Борисов не беше давал подобни обещания /чест му прави че е откровен и си признава и грешките и обещанията/,
щях да гласувам за ГЕРБ, а сега остава само Дудука.
При това аз не гласувах, не мисля и да гласувам.
Щом Гарван Гарвану око не вади, за мен е без значение колко ще бъдат гарваните /партиите/ в парламента.
Има причина хората да не гласуват. Вместо да се отстрани тази причина, те ни задължават.
Е това не ми харесва. Не че някой го интересува.
Точно задължителното гласуване е една от стъпките за решаване на проблема с купените гласове. Тяхната относителна тежест намалява, но това съм го обосноваЛ в по-раншен пост. Колкото до малограмотните гласуващи - аз приемам да се въведе образователен ценз - поне начално образование, но господа демократите ще изревете - ДИСКРИМИНАЦИЯ!
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
"Това е моята гледна точка"
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))