Продължително,колко да е продължително.Имам още 2м3 дърва,мисля,че са достатъчни.А и други нещица има....пчелите ако имат поне 5-6 кила мед не се безпокой.Иначе може да им подадеш течна или твърда храна.Все пак температурата няма да пада под -5*С.
Продължително,колко да е продължително.Имам още 2м3 дърва,мисля,че са достатъчни.А и други нещица има....пчелите ако имат поне 5-6 кила мед не се безпокой.Иначе може да им подадеш течна или твърда храна.Все пак температурата няма да пада под -5*С.
Увеличаването влажността в кошера през март и април е неизбежно.
Въпреки сиропа посещават поилката.
Сиропа е 1:1.
Разбрах по жълтия, че се шегуваш, но въпреки това реших да уточня.![]()
Да не им слагаш много сол и да ги гори за вода.
Моите пчели са щастливи. Летят където си искат и кацат в-у каквото си искат, така че правя икономии от солта.![]()
[QUOTE=zapstojan;89178 Дряна го изпуснах, надявам се от джанката да изкарам мед.[/QUOTE]
Да бъдем блажени и да вярваме ! Днес –от 100 пчели ,95 носят само прашец ,3 носят прашец и нектар и 2 носят само нектар .Температура –15–16 градуса в 14.15 часа .Аз също се надявах да събера 150–200 пити с запечатан мед от овощията /и от джанката/ но тази година –ниц.Само прашец –вече са натрупали по 2–3 рамки .Изтеглих стария /перга/ на склад. Това ми говори че нектароотделянето е нищожно при мен .Дано при вас да е в по–големи количества. И дано да ядете мед от джанката.Успех !!!!!
В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))