Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 28

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    15.01.2016
    Здравейте!

Благодаря ви за отделеното време!

За да отговоря на Г-н Матеев, относно какво точно ме интересува (благодаря ви г-н Матеев за подробния отговор), трябва да кажа, че искам да купувам мед на едро, а не за храна вкъщи. Да го купувам от производителя и да го препродавам на други.

Николай

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от frogyt Виж публикацията
    Здравейте!

Благодаря ви за отделеното време!

За да отговоря на Г-н Матеев, относно какво точно ме интересува (благодаря ви г-н Матеев за подробния отговор), трябва да кажа, че искам да купувам мед на едро, а не за храна вкъщи. Да го купувам от производителя и да го препродавам на други.
    Нямам представа какво означава на едро според твоите интереси г-н .Матеев доста подробно ти обясни как стоят нещата.
    Ако количествата които мислиш да купуваш не оправдават цената на изследванията просто ще трябва да се довериш на някой пчелар но имай в предвид че видовете мед са много и едни хора харесват един вид други друг и това че един вид мед не ти харесва не означава че е фалшив.
    Миналата година ми донесоха подарък от Канада едно малко бурканче с някакъв черен много скъп мед с така наречения остатъчен вкус след като го опиташ след това няколко минути в устата ти се задържа вкуса. цялото ми семейство каза че по гадно нещо не са опитва ли но това не означава че меда е лош аз например много обичам прясно изваден липов мед , колеги казват че от кориандър е много добър но аз не съм опитвал.
    Ще ти разкажа случка за един приятел пчелар (голяма зядлица и темеруд) за да го имаш в предвид (Хитлер мисля бе казал че добрата подготовката е наполовина спечелена битка).
    В София на пазара Георги Кирков един "производител" продава около 20-30 вида мед с сертефикат някакъв (не ми се обяснява подробно ) и брошури кой мед какво лекува и моят приятел го пита:
    -Извинете производител ли сте или прекупвач
    -Да имам няколко пчелина
    -Ама стационарни или практикувате подвижно пчеларство
    -Аааааааааа емиииииииии
    -Колко пчели има в един кошер и колко трябва за да почне да пълни магазина
    Тук вече продавача видимо изнервен се развика
    -Аз да не съм на изпит ,вие какво си позволявате и т.н.
    Моят приятел каза
    -Аз имам една жена и не знам къде ходи а вие при положение че само в 1 добър кошер има 50-60хил. пчели и за 1кг.мед е необходимо да посетят няколко милиона цвята как разбирате къде ходят за да предлагате толкова видове мед.
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 29.12.2016 в 15:23.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Нещо -полезно. http://fermera.bg/component/k2/item/...%BE%D1%80.html

Изводите за българските пчелари:
    - в България липсва програма за мониторинг и изследване на замърсяването с акарициди;
    - липсват лаборатории, в които да се прави такова изследване по инициатива на производители или на потребители;
    - стимулира се използването на най-сериозните замърсители на пчелните основи и на меда – кумафос и пиретроиди (дори в националната програма за развитие на пчеларството);
    - не се работи по стратегически цели на пчеларството в България – стимулиране на качествени и чисти продукти и по-добри цени на реализация на тази база и др.;
    - на биологичното пчеларство се гледа като на досадна земеделска дейност, която сама може да се справи с предизвикателствата на аграрния сектор и е без значение за консуматорите в страната.
    Неприятно и недалновидно!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •