Произвеждането на майка по това време е риск, но щом са заложили маточник?!
Какво става тук в тоя Балкан ?
Днес динамично облитане, след някой ден динамично събиране по клонака !? Ха !![]()
Днес сложих лентички на семействата и където имаше нужда-разширявах или стеснявах.В повечето кошери от 3 до 5 рамки с пило ,повечето запечатано.Видях и два отличника с 6 пити с пило,което ми се стори плашещо в толкова ранен етап от годината.Пчелите бяха доста активни все едно сме 6 април,а не 6 март......Постоянно мъкнене на прашец три вида.Изобщо годината върви с месец напред накъде в сравнение с предходните....
Отворих и семейството с маточника от миналата седмица и видях разпечатан маточник и на същата пита млада и неоплодена майка.Няма да го отварям следващите 2 седмици,дано да се оплоди.В няколко кошера имаше търтеи,така,че има шанс!
С това бурно развитие да не се наложи да ловим рояци по никое време........
Имам достатъчно троянска сливова различни реколти,така,че черпенето изобщо няма да е проблемА в мазето има за каквото се сетиш,че има в селско мазе
Дано да има за какво да почерпя,индикациите са добри.Честно казано,няколко пъти се сещам какво си ми писал и се надявам да се окажеш прав!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))