Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 155 от 186 ПърваПърва ... 55105145153154155156157165 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,541 до 1,550 от общо 1859
    Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Като стана дума преди време за броя на влизащите пчели за минута си направих труда да прегледам няколко кошера и после ги заснех и на бавен кадър и преброих влизащите за минута да изведа някаква закономерност. Времето трябва да е без вятър в пика на летежа за деня и над 18 градуса.
    Имаше закономерност, 100 пчели за минута = 10 000 пчели в кошера. 80 пчели за минута = 8000 пчели в кошера.
    Дамянов преди време беше пуснал едни клипчета на негови кошери. На кошер А5 успях да преброя 100 пчели за минута, това му беше най-силния кошер. Ако са ми верни наблюденията трябва да има вътре около 10 000 пчели или 7 рамки добро покритие на ДБ. Ако го е проверявал тогава кошера може да потвърди или отрече да сверим.
    На василевса успях да преброя сега около 65 пчели за минута или 6500 пчели.
    Между другото василевсе сега на какъв обем ти е кошера или брой килийки.
    Интересно ми е как изброи пчелите в кошера, или гледа рамковото покритие и бакалски сметки по аналогия? Обема ми е 36,5 литра - 5 корпуса. Що ми се струва, че ти куца кошерната математика. Колко пчели е един ДБ на 7 рамки?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Василевсе , от самото начало ли е на 5 корпусчета ?

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    Василевсе , от самото начало ли е на 5 корпусчета ?
    В самото начало беше на три, като го заселих, иззимува на 4 а петия го подложих преди 3 дни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Благодаря за отговора .

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Интересно ми е как изброи пчелите в кошера, или гледа рамковото покритие и бакалски сметки по аналогия? Обема ми е 36,5 литра - 5 корпуса. Що ми се струва, че ти куца кошерната математика. Колко пчели е един ДБ на 7 рамки?
    Една пчела покрива 3 килийки, следователно една рамка ДБ с нормално до плътно покритие има между 1500 и 2000 пчели. Как ги изброих ли?
    Отварям капака, защипвам рамката с щипката вдигам и поглеждам за около 10 секунди. Не съм го измислил аз, Дадант го е измислил.

А ти как ги броиш твоите? А да забравих, снимаш ги от 15 метра от шубрака с камера.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Една пчела покрива 3 килийки, следователно една рамка ДБ с нормално до плътно покритие има между 1500 и 2000 пчели. Как ги изброих ли?
    Отварям капака, защипвам рамката с щипката вдигам и поглеждам за около 10 секунди. Не съм го измислил аз, Дадант го е измислил.

А ти как ги броиш твоите? А да забравих, снимаш ги от 15 метра от шубрака с камера.
    Един 12 рамков ДБ плътно покрит е около 50000 пчели. Самия Дадан го измислил или по новому Дадант, смешна история. В един кошер има пчели с различна големина да не са излезли по стандарт от калъп.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Няма да говориш така за баш специалиста. Какви са тия думи, какви са тия хули? От 15 метра, от шубрака. Ами, ако някоя излезе и го ръфне по глезена

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Посмях се от сърце рано рано сутринта.
    ШОУТО ЗАПОЧВА.
    Следват десетина страници хумор, чакам с нетърпение.

Модератор
    Регистриран
    20.08.2014
    Пчеларски район
    Североизточен
    Като стана дума преди време за броя на влизащите пчели за минута си направих труда да прегледам няколко кошера и после ги заснех и на бавен кадър и преброих влизащите за минута да изведа някаква закономерност. Времето трябва да е без вятър в пика на летежа за деня и над 18 градуса.
    Имаше закономерност, 100 пчели за минута = 10 000 пчели в кошера. 80 пчели за минута = 8000 пчели в кошера.
    Дамянов преди време беше пуснал едни клипчета на негови кошери. На кошер А5 успях да преброя 100 пчели за минута, това му беше най-силния кошер. Ако са ми верни наблюденията трябва да има вътре около 10 000 пчели или 7 рамки добро покритие на ДБ. Ако го е проверявал тогава кошера може да потвърди или отрече да сверим.
    На василевса успях да преброя сега около 65 пчели за минута или 6500 пчели.
    Между другото василевсе сега на какъв обем ти е кошера или брой килийки.
    10 минути седя и се чудя закакво говориш-накрая разбрах! Сега си пия първото кафе и загрявам YouTube автоматично слага цифра в скоби А(5), когато качваш много клипове с едно име
    Може и да има някаква закономерност, но тя трябва да се измерва при точни, еднакви условия. За 1м разстояние, разликата е много значима. Тези които са завъртяни с прелката малко повече на юг, излизат около 5мин по-късно, но летят около 20мин повече при залез. Само една 2м фиданка без листа пази достатъчно сянка, за да наруши условията. При мен е доста ветровито и сутрин...аха да излязат и ако леко духне вятър - всичко се връща обратно. Иначе сутрин при 5.5-6 градуса, без облаци и вятър - пчелата лети все едно е 20 градуса. Ако се намокри, се парализира, но това е друга тема. Ако усетят прашец и/или нектар - излизат и се жертват при ниски темп и причината не е в глада. Причината (според мен) е генетична, а и зависи от количеството пчела в кошера(трябва да топлят пило).
    Най-силните кошери от тези клипове са А(6) и А(8). Това се случва когато има слънце, но вали слабо, а пчелата има нужда от вода - Пчела на дъжд(1) и Пчела на дъжд(2). Това го снимах преди 2 дни, но нямах време да го кача.
    Изобщо...много фактори могат да изкривят тази закономерност, но си прав, че горе-долу пчеларя може да си направи някакви сметки. Ползата може да е от това, поне да не се отварят излишно кошерите с идеята "да видя ко стаа".
    Всичко, което е далече от морето, е провинция.
    Ърнест Хемингуей

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Днес след дъжда излезнаха за прашец:
    https://youtu.be/gZBKWoeY-tY

Страница 155 от 186 ПърваПърва ... 55105145153154155156157165 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •