Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1859

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Интересно ми е как изброи пчелите в кошера, или гледа рамковото покритие и бакалски сметки по аналогия? Обема ми е 36,5 литра - 5 корпуса. Що ми се струва, че ти куца кошерната математика. Колко пчели е един ДБ на 7 рамки?
    Една пчела покрива 3 килийки, следователно една рамка ДБ с нормално до плътно покритие има между 1500 и 2000 пчели. Как ги изброих ли?
    Отварям капака, защипвам рамката с щипката вдигам и поглеждам за около 10 секунди. Не съм го измислил аз, Дадант го е измислил.

А ти как ги броиш твоите? А да забравих, снимаш ги от 15 метра от шубрака с камера.
    Винаги може по-добре.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Една пчела покрива 3 килийки, следователно една рамка ДБ с нормално до плътно покритие има между 1500 и 2000 пчели. Как ги изброих ли?
    Отварям капака, защипвам рамката с щипката вдигам и поглеждам за около 10 секунди. Не съм го измислил аз, Дадант го е измислил.

А ти как ги броиш твоите? А да забравих, снимаш ги от 15 метра от шубрака с камера.
    Един 12 рамков ДБ плътно покрит е около 50000 пчели. Самия Дадан го измислил или по новому Дадант, смешна история. В един кошер има пчели с различна големина да не са излезли по стандарт от калъп.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Няма да говориш така за баш специалиста. Какви са тия думи, какви са тия хули? От 15 метра, от шубрака. Ами, ако някоя излезе и го ръфне по глезена

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Посмях се от сърце рано рано сутринта.
    ШОУТО ЗАПОЧВА.
    Следват десетина страници хумор, чакам с нетърпение.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    https://www.youtube.com/watch?v=ZZaN2ZZpOEc Матеев, заповядай джанка, да не се оплакваш.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •