Една пчела покрива 3 килийки, следователно една рамка ДБ с нормално до плътно покритие има между 1500 и 2000 пчели. Как ги изброих ли?
Отварям капака, защипвам рамката с щипката вдигам и поглеждам за около 10 секунди. Не съм го измислил аз, Дадант го е измислил.
А ти как ги броиш твоите? А да забравих, снимаш ги от 15 метра от шубрака с камера.
Винаги може по-добре.
Посмях се от сърце рано рано сутринта.
ШОУТО ЗАПОЧВА.
Следват десетина страници хумор, чакам с нетърпение.
10 минути седя и се чудя закакво говориш-накрая разбрах! Сега си пия първото кафе и загрявамYouTube автоматично слага цифра в скоби А(5), когато качваш много клипове с едно име
Може и да има някаква закономерност, но тя трябва да се измерва при точни, еднакви условия. За 1м разстояние, разликата е много значима. Тези които са завъртяни с прелката малко повече на юг, излизат около 5мин по-късно, но летят около 20мин повече при залез. Само една 2м фиданка без листа пази достатъчно сянка, за да наруши условията. При мен е доста ветровито и сутрин...аха да излязат и ако леко духне вятър - всичко се връща обратно. Иначе сутрин при 5.5-6 градуса, без облаци и вятър - пчелата лети все едно е 20 градуса. Ако се намокри, се парализира, но това е друга тема. Ако усетят прашец и/или нектар - излизат и се жертват при ниски темп и причината не е в глада. Причината (според мен) е генетична, а и зависи от количеството пчела в кошера(трябва да топлят пило).
Най-силните кошери от тези клипове са А(6) и А(8). Това се случва когато има слънце, но вали слабо, а пчелата има нужда от вода - Пчела на дъжд(1) и Пчела на дъжд(2). Това го снимах преди 2 дни, но нямах време да го кача.
Изобщо...много фактори могат да изкривят тази закономерност, но си прав, че горе-долу пчеларя може да си направи някакви сметки. Ползата може да е от това, поне да не се отварят излишно кошерите с идеята "да видя ко стаа".
Всичко, което е далече от морето, е провинция.
Ърнест Хемингуей
Днес след дъжда излезнаха за прашец:
https://youtu.be/gZBKWoeY-tY
В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))