Един габровец отива до съседа си и му казва:
- Комшу, голям проблем. Имам 15 гости ама само 10 стола, ти имаш ли свободни столове.
- Да.
- Идеално, значи ще ти ги пратя ония петимата.
- Как са произлезли гущерите?
- Един габровец започнал да отглежда крокодил...
Габровец телефонирал на приятел.
- Свободен ли си днес?
- Да.
- Утре на обяд?
- Свободен съм.
- А в други ден?
- Не, защо питаш?
- Исках да те поканя на обяд.
Един габровец основал банка и обещал на всички по-висок лихвен процент в сравнение с останалите банки!!...и така им обрал парите на всички селски играчи....и сега си живурка в Сърбия!!!( не е виц - по действителен случай е
)
Ако беше само той щеше да е истински виц.
Така е, а всички налапаха въдицата и започнаха да му подаряват личните си пари. Беше си пределно ясно, че в тази банка има нещо гнило, но много малко хора предприеха някакви конкретни действия да защитят вложенията си, като например да ги диверсифицират в други банки.
Подобно е положението и с много други сфери от живота. Например по време на избори, когато избирателите гласуват за най-големите лъжци, които в предизборните кампании свалят звезди от небето. За всички е ясно, че лъжците лъжат, но въпреки това хората гласуват за тях. Така е дори и в пчеларския сектор. Ако някой лидер започне да лъже пчеларите, че ще направи изкупната цена на меда 7-8 лева, моментално ще набере огромна маса от поддръжници (това по действителен случай).
Въобще това е един от феномените на българската народопсихология - хората знаят, че лидерите им ги лъжат, но въпреки това гласуват за тези лидери. По този начин народа извършва СЕЛЕКЦИЯ (подобряване) на качеството ЛЪЖА - колкото един човек е по-лъжлив, толкова по-големи шансове има да стане лидер на местно или на национално ниво. Честните и почтенните нямат никакъв шанс, защото казват в очите на хората истина, което е неприятна и хората не искат да я чуват. Предпочитат да слушат лъжците, които галят ушите им и им дават напразни надежди.
Цялата българска действителност е такава ........ за съжаление .......
Майстор строител бил на гурбет в чуждо село. След работа отива в тамошната кръчма, която имала и хотелски стаи. Кръчмарят му предложил:
- Слушай, майсторе, ако направиш 3 неща, ти подарявам кръчмата и стаите горе.
- Кажи условията! - казал майсторът.
- Първото е да изпиеш един литър от моята ракия, второто - в двора имам доберман, боли го зъб, трябва да го нахраниш. И третото - горе имам една камериерка. Трябва да я накараш да получи оргазъм.
- Съгласен съм! - казал майсторът.
Изпил ракията на екс и отишъл в двора при кучето. След 2 часа се върнал със скъсани дрехи, изпотен и се провикнал:
- КУЧЕТО Е ГОТОВО, КЪДЕ Е ОНАЯ С БОЛНИЯ ЗЪБ?
"Десет грама практика са повече от тонове теория".
В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))