Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 66

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    07.02.2013
    Тази тема е поредният разбит мит с принос към родното пчеларство.

Заслужил Автор
    Регистриран
    04.07.2013
    Прочетох темата с огромен интерес и се сетих за един разговор с немец през далечната 1994 в Stuttgart (пиша името в оригинал, за да не го сбъркам). Тогава той ми каза: "Нито ти, нито аз можем да произнесем името на полския президент правилно (тогава беше Лех Валенса), но аз поне мога да го напиша вярно". Защо ли братята поляци пишат с латински букви, а са май славяни? Да минем на латиница е мъчна работа, ще има проблеми 30-50 години. Може и както сега да караме и да си имаме теми като сегашната. Друг пример за отделяне от света -- мерните единици с USA. Поне за час и секунда им е наред. Все пак са една от най-развитите държави в света!

VIP Автор
    Регистриран
    14.02.2014
    Пчеларски район
    Сливен
    Гафът на Матеев и автогола който си вкара с тази тема беше чудесна възможност василевса да блесне и той много се постара, но Матеев умело го финтира, разводни темата и го прати в девета глуха.
    Което доказва, че с мечка ушаф не се яде.
    Винаги може по-добре.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Между другото направих търсене във форума и из интернет - оказва се, че и двете понятия се ползват (Дадан и Дадант), само че второто се ползва доста по рядко. Явно не съм единствения, на когото това е направило впечатление.

Иначе след като прецених всички тези и доводи на двете страни в спора, аз лично съм склонен за в бъдеще да си го пиша Дадант, защото си е по-вярно. Всички по целия свят го пишат така пък и така си е редно от гледна точка на уважението към човека - все пак това си е неговото име. Можете да го произнасяте както си искате, но от гледна точка на правописа трябва да се пише Дадант.

Специално в случая нямаме основание да прекръстваме човека. Името си е негово лично и той сам си го е измислил. Транскрипцията на това име от латински букви към кирилица е пределно ясна - трябва на кирилица да се пише Дадант !!!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Габровските котки, със или без опашка, на гръб не падат!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Вие накрая май ще се обърнете към проф. Владко Мурдаров да разреши спора!
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Писането граматически правилно е въпрос на личен избор ......

Изговарянето на написаното няма нищо общо с това. В българския език също има много думи, които се изговарят по различен начин от изписването им, но това не означава, че трябва да променим граматиката на тяхното изписване.

Този спор започва да заприличва на спора, че пчелите не можели да умрат от студ, което ми напомня, че е време да напусна спора и да оставя всеки сам да си живее в собствената си вселена от илюзии. Това е негово право ......

VIP Автор
    Регистриран
    29.09.2011
    Пчеларски район
    Витоша над 1000м.
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Между другото направих търсене във форума и из интернет - оказва се, че и двете понятия се ползват (Дадан и Дадант), само че второто се ползва доста по рядко. Явно не съм единствения, на когото това е направило впечатление.

Иначе след като прецених всички тези и доводи на двете страни в спора, аз лично съм склонен за в бъдеще да си го пиша Дадант, защото си е по-вярно. Всички по целия свят го пишат така пък и така си е редно от гледна точка на уважението към човека - все пак това си е неговото име. Можете да го произнасяте както си искате, но от гледна точка на правописа трябва да се пише Дадант.

Специално в случая нямаме основание да прекръстваме човека. Името си е негово лично и той сам си го е измислил. Транскрипцията на това име от латински букви към кирилица е пределно ясна - трябва на кирилица да се пише Дадант !!!
    И до ден днешен пишещите на латиница не латински народи се чудят какви маймунджулуци да измислят за да си разбират написаното. Да опростим нещата. Париж само за превеждащите с "книжка" написаното е Париж. За французите си е Пари. А те не са от хората, които не могат да произнесат "Ж". Та, карайте си Ренаулт-ите и Пеугеот-ите с удоволствие.
    Господ, с делото на Светите братя Кирил и Методий ни е благословил да пишем и четем това, което чуваме и произнасяме. Не съм склонен да се отказвам от Божията благодат, за да съм интересен комуто и да било.
    Не казвай " Хоп! " , преди да си скочил!

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от m_pchelari Виж публикацията
    Гафът на Матеев и автогола който си вкара с тази тема беше чудесна възможност василевса да блесне и той много се постара, но Матеев умело го финтира, разводни темата и го прати в девета глуха.
    Което доказва, че с мечка ушаф не се яде.
    Дрън дрън та пляс, е твоето мнение. Финтирал ме е само в главите на невежите, както се казва: "Откакто свят светува, мазното отгоре плува".
    Този пост е редактиран от vasilevsa; 05.03.2016 в 20:43.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Малко спам. От известно време не ви ли прави впечатление, че василевса много се засили в материала, а слави нещо затъна, преди беше обратното. А немуето се загуби. Тук има нещо. Някой работи 3 в 1.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •