От 1вия 8 акара, от 2рия 4 акара, за 3 дни.
От 1вия 8 акара, от 2рия 4 акара, за 3 дни.
Пусни после една контрола с Перицин, да видим колко ефективен е бил hive clean-а. Чак пък толкова да си изчистил акарите е странно!
Нive clean има и лимонена и мравчина киселина, трябва да е по-ефективен от чистата оксалова. Колко действа реално ми е интересно да се провери след 3 третирания на 7 дни с hive clean, да се направи една контрола с перицин. След 3 третирания дават ефективност 100%, но дали е така?
Мравчена не прочетох да има (на изложението в Плевен четох на една листовка). А лимонената не действа на кърлежа.
П.П. Всеки търговец си хвали стоката на 100%.................
Разтвори лимонтозу, накапи пчелите и да видиш как пада акара.... работи разбира се, колко обаче и в каква концентрация не мога да споделям поради липсата на опит.
п.п. 2014 есента третирах с ОК. 2015 пролетта третирах само с етерични масла, тимол в сиропа и био апис. Така до есента на 2015 когато пак заложих на ОК 3 пъти през 7-8 дни... Тази пролет пак ще заложа на био апис, тимол в сиропа и етерични масла. Но си мисля за 1 минаване със строителна рамка след 15-20 дена... ще видим
Есента на 2015г. си направих експеримент при третирането за акар.Една група--мравчена кисерина, една --О.К. чрез опушване и последната --О.К. чрез напръскване.Третирането е еднократно. Какъв е резултата:
От 1 група--1 слаба отводка и3 нормални -загинали.
От 2 група--1 загинало и едно без майка.
От 3 група --1 слаба отводка и едно 1 нормално -загинали. без майки-5 бр
Първите групи са почти равни по брой, по около 35бр.Третата е най-голяма около 60бр.Не е издържан експеримента ми, но отново имам проблем с майките след къпане с О.К. Правих тест с пудра захар /на десетина семейства/ паднаха съмнително малко акари.Незнам може ли да се вярва на този тест.За третиране-2016 още незнам, но задължително ще третирам за нозема.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))