Цитат Първоначално публикувано от judas Виж публикацията
Здравейте! От дистрибутор на Аграна узнах, че захарта ще гони цена 2,00 лева!
Те дистрибуторите винаги така приказват - как иначе ще си продават стоката. Миналата година когато купувах по 1.05 те ми приказваха, че до 2-3 дена ще стане 1.15. Аз купих цял един ТИР и след това няколко месеца пчелари се хвалеха, че са купували по-евтина от мене захар и в по-малки количества от супермаркетите.

Този път няма да се вържа, още повече че няколко пъти съм развивал теории във форума, че ние нямаме ни най-малък шанс ДА ПРЕДВИЖДАМЕ ЦЕНИТЕ. И опитите да играем с това са равносилни на ИГРА НА РУЛЕТКА. Да, вярно е, че сега цената на захарта е по-висока от миналата година, но това движение на цените ВЕЧЕ Е ИСТОРИЯ. Какво ще е движението за в бъдеще - ТОВА НИКОЙ НЕ ГО ЗНАЕ. Ха-ха ....... ако някой го знаеше със 100% сигурност, щеше да стане милионер или дори милиардер.

Та най-добрата стратегия в условия на НЕЗНАНИЕ за бъдещите цени е човек да си купува захар точно тогава, когато тя му дотрябва. И въобще да не му пука каква е тогавашната цена - по-ниска или по-висока. Точно така ще направя и аз - ще си купя поредния ТИР тогава, когато ми дотрябва. Заявката ще е от днес за утре по цена, каквато се случи в него момент.