Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 73

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    И без да показва снимки е ясно, че на дъното няма много пчели.Умряло семейство от глад изглежда така : цялото кълбо е на рамките ,все едно, както е било и е припарирано.
    Това ако е цялото кълбо, то не е никакво кълбо, а по-скоро скомболоф. Все пак нека покаже ако е снимал. Ясно ясно ма хич не е ясно щото никой не го е видял, другото са изводи по аналогии, които я верни, я неверни. Когато пчелното семейство изпитва студ не всички пчели се набиват в килийките, далеч не всички.

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от vasilevsa Виж публикацията
    Това ако е цялото кълбо, то не е никакво кълбо, а по-скоро скомболоф. Все пак нека покаже ако е снимал. Ясно ясно ма хич не е ясно щото никой не го е видял, другото са изводи по аналогии, които я верни я неверно.
    Думата скомболов не ми е ясна, но че кълбото е били никакво ме кара да се съглася с и теб и с думата.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Това ако е цялото кълбо, то не е никакво кълбо, а по-скоро скомболоф.
    Няма кълбо, нали затова говорим.Болест-слабо семейство.И питка да имаше отгоре, пак щеше да замине.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Това ако е цялото кълбо, то не е никакво кълбо, а по-скоро скомболоф. Все пак нека покаже ако е снимал. Ясно ясно ма хич не е ясно щото никой не го е видял, другото са изводи по аналогии, които я верни, я неверни. Когато пчелното семейство изпитва студ не всички пчели се набиват в килийките, далеч не всички.
    Те ако се набиваха всичките в килийките нямаше да се казва кълбо.

Забранен
    Регистриран
    21.06.2015
    Пчеларски район
    Златоград
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Те ако се набиваха всичките в килийките нямаше да се казва кълбо.
    Съгласен съм с теб, това го написах с определена цел, мисля че разбра каква е тя.

Наблюдател
    Регистриран
    26.02.2016
    Колеги ,благодаря за активността ви и многото предположения . Ситуацията е следната -точно този кошер беше един от най-силните и продуктивни с много пчели .Заземихме го на 2 корпуса имаше и пакет суха храна отгоре,почти непокътната . Пчелите бяха на дъното и бяха много. Направила съм снимки от 3 пити ,за да покажа пчелите как са останали в килийките въпреки меда наоколо . Питите не са сухи ,напротив прибрахме оттам поне 5 пити с мед,който се разтече на път от пчелина в кутията. Не сме преподреждали на есен рамките . Не мога да направя повече снимки вече,защото махнахме кошера оттам, за унищожение,ако има болест да не влизат други пчели в него. Тази зима имаше само една студена седмица ,през останалото време пчелите бяха активни .Проверявали сме ги всяка седмица . Някой казват да се стисне коремчето на пчела - и това направих -изпръска съдържанието си на 0,5 м. разстояние . Затова занесохме 100 бр. за изследване,но уви .

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •