Да, набор 1976 съм.
По неволя и по стечения на обстоятелствата ми се наложи още през 99та година да се захвана с пчеларство.Тогава бях на 23
За разлика от днешните 23 годишни младежи- ние имахме казарма, чувство за отговорност и просто бяхме захапали от онова време...
Здравейте,
Наско, ако има възможност би ли направил снимки на машинката за пробиване или клипче. Може в тема "Направи сам". Ще бъде интересно за много от нас.
Предварително благодаря.
Поздрави, Г. Георгиев
Здравейте, за коването съм си взел пирони 1,4 х 20 мм, добре ли е? Някаде бях чел че ковете с 1,2 но не успях да намеря толкова тънки.
1.4-30 стават също, на мен са ми по-удобни.
В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.
Преди време, когато ползвах пирони- дължината им бе 25-35мм. Към диаметъра не съм имал претенции.Каквото имаше в пчеларския магазин-такова ползвах.
Предполагам, че и това което си взел ще ти свърши работа...
Ще ти споделя една дяволия..., стари пчелари са ми споделяли, че преди да почнат да коват с пирони-почукнат по върха на пирона да го притъпят. Така не се цепели летвичките като ковеш. Аз лично не съм го ползвал този метод, защото вече бях почнал да ползвам такер за сковаването.
Хехе, то коването с гвоздеи вече май ще става екзотика... Е тука, в пост 70 има картинки и на други "дяволии" с пироните...
http://pchelari.com/forum/showthread.php?t=145&page=7
А да. 20 мм е малко. Поне слагай и лепило.
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))