Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 1485

Тема: ВАРОАТОЗА

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от M.Milkov Виж публикацията
    От къде го закупи.Каква му е цената за кг.
    Аз си закупих 250гр от тая обява.
    Кофеин - натриев бензоат чист 99 % на прах за лечение от варатоза.

Цена - 60 лв./кг. и куриерски.
    За контакт 0876265091
    Милен Михов

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Аз си закупих 250гр от тая обява.
    Кофеин - натриев бензоат чист 99 % на прах за лечение от варатоза.

Цена - 60 лв./кг. и куриерски.
    За контакт 0876265091
    Благодаря ти за бързия отговор.Приятен ден.

Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Февруари,когато беше топло времето поставих торбички с тимол на дъното на кошерите.По около 10-15гр. на кошер.Бях почистил дъната и бях сложил по един лист на тях.
    На края на месеца ги издърпах и по тях имаше мъртви акари.Извадих торбичките защото бяха стояли 20 дена в кошерите,а съм чел че не трябвало да стоят повече от 25-27
    дни и не исках да рискувам в мида който ще се вади април да има остатъци от тимол.Третирал съм и с оксалова киселина разстворена в захарен сироп 1:1.В литър сироп разстварях 30 мл.оксалова киселина и се пръска с пулвелизатор по междорамията на кошерите.Аз правех половин доза и ми е достатъчна за моите 12 кошера,даже остава около 35-40мл.Третирам и с ленти Варостоп и съм доволен и от трите метода.Това третиране с кофеин-натриев бензоат не го бях чувал и ми е много интересно дали има добри резултати

Колега, ако беше сложил само по един лист, без тимол на дъното, дали щеше да намериш умрели акари?

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Аз ги почвам с ОК, за да имам чиста зимна пчела.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    С ОК ако се третира сега ако се прави по рецептата на Дони (за която съм му благодарен) ако няма много пило е добре ама ако има ще третираме три пъти през седмица но кърлежите в пилото не ще се унищожат. Тоест ние ще изтребим акарите само по пчелите когато пръскаме.
    Та се чудя вече няколко дена след напръскването колко време действа ОК и кърлежите които се излюпат колко време са разхождат извън пилото и пак се пъхнат там ако са в промеждутака м/у пръсканията дали ще измрат.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.07.2011
    И при трите третирани пада акар, защото както си споменал ОК убива акара който е на пчелите. Повторните третирани имат за цел да унищожат акара който е бил в пилоти и затова интервала през 8 дни е най ефективен.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Пламен Керчев Виж публикацията
    И при трите третирани пада акар, защото както си споменал ОК убива акара който е на пчелите. Повторните третирани имат за цел да унищожат акара който е бил в пилоти и затова интервала през 8 дни е най ефективен.

колега сигорен ли си 8 дена ,че аз четох някъде или чух че през 14

Почетен Автор
    Регистриран
    28.10.2014
    Пчеларски район
    Габрово
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    С ОК ако се третира сега ако се прави по рецептата на Дони (за която съм му благодарен) ако няма много пило е добре ама ако има ще третираме три пъти през седмица но кърлежите в пилото не ще се унищожат. Тоест ние ще изтребим акарите само по пчелите когато пръскаме.
    Та се чудя вече няколко дена след напръскването колко време действа ОК и кърлежите които се излюпат колко време са разхождат извън пилото и пак се пъхнат там ако са в промеждутака м/у пръсканията дали ще измрат.
    С тази рецепта не ти ли се губят майки ?
    Не ща, еуропейски кранти ! Българка искам, Българка "сянка нележана”, „трева некосена”, „два бистри кладенци и вода ненапита" Връмугу

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Remi Виж публикацията
    С тази рецепта не ти ли се губят майки ?
    Това е рецептата на Дони (с добри отзиви във Форума) не съм я използвал канех се сега да я пробвам защото 10ина години ползвам само Варостоп рано на пролет и след медосбора около 10-15 август и след това правя накапване с ОК ноември или декември но по рецептата 1:1 и 35гр. ОК.
    Но имам притеснения че ще изгърмя с тая моя практика (тест за опаразитеност не съм правил) та затова я написах да чуя отзиви за нея от хора практикували я защото нямам идея в кошер които има много пило в момента дали ще е ефикасна.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •