И джанката разцъфна днес.
Вчера сложих 2 поилки и днес ги посещават вече. Погледнах един кошер (от няколкото на които ги бях сложил преди 6 дена питките) дали ги ядат в това време и повече от половината беше изядена.
Трябва им влажност на въздуха
...и в храната![]()
Днес приятел ги е отварял и каза, че при него са между 3 и 5 рамки пило, а запасите на храна в семействата бързо намалявала. Сякаш сме края на март, а не на февруари! Както вървят нещата скоро ще ги подхраня с инверт, а пък колкото до хардуера-хардуера е почти готов. Ако времето е подходящо, ще се боядисва, че както е тръгнало скоро може и да потрябва.
Keep Walking...
И моя пчелин е в северозапада та аз бях в чуденка дали инверт или питки мислих че заради топлото време и цъфналите джанки има много пило и малко мед, но вчера направих осведомителен преглед според мен положението е 2-3 седмици избързало от нормалното. Но лично аз мисля че положението със запасите не е трагично просто защото 50-60% от кошерите са средни по сила и с запаси 20ина % много силни без достатъчно запаси и 20%обратното малко пчели много мед.Аз други години ги третирах всичките под един показател и след това на основния преглед правех изравняване както на пчели така и на мед
като от силните взимах пило давах на слабите и от тах мед за силните средните не закачах и след изравняването започвах подбудително подхранване с захар сироп 1към 1.Това вършеше работа много години но кошерите бяха от 4 до 6 бр.и разликата между силни и слаби не се усещаше сега миналата година и тази при по голям бр. кошери 30бр. разликата по се усеща (3бр. супер слаби ).
Та сега се чуда дали правилно съм постъпвал с това изравняване дали не е погрешно.
Най-грешното нещо. Да олабваш силния, та да помагаш на слабия.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))