Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 187 от 677 ПърваПърва ... 87137177185186187188189197237287 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1,861 до 1,870 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от НАСКО1976 Виж публикацията
    Аз просо исках да начешам шугата....и да видя на къде вървят...
    При мен леската прецъфтя. Носят прашец яко, но от какво е- не знам.Разходих се и не видях цъфтеж никъде.
    Всичко цъфти вече, днес гледам носят черен, червен, оранжев, жълт прашец.
    Поляната беше красота, бели, жълти, сини цветчета.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри WP_20160221_16_17_22_Pro.jpg‎   WP_20160220_15_42_15_Pro.jpg‎  

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Всичко цъфти вече, днес гледам носят черен, червен, оранжев, жълт прашец.
    Поляната беше красота, бели, жълти, сини цветчета.
    Явно Ники си по-напред с пролетта от мен.Браво.
    Зюмбюла ти е цъфнал, а при мен едва сега е покарал 2-3см., а дивата коприва никаква е няма.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от НАСКО1976 Виж публикацията
    Явно Ники си по-напред с пролетта от мен.Браво.
    Зюмбюла ти е цъфнал, а при мен едва сега е покарал 2-3см., а дивата коприва никаква е няма.
    ЕЕЕ напред са!
    Те, ще търсят пазар за продукцията, пък ние още ще разширяваме .

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    И джанката разцъфна днес.
    Вчера сложих 2 поилки и днес ги посещават вече. Погледнах един кошер (от няколкото на които ги бях сложил преди 6 дена питките) дали ги ядат в това време и повече от половината беше изядена.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 15.jpg‎   12.jpg‎   14.png‎   13.png‎  

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    И джанката разцъфна днес.
    Вчера сложих 2 поилки и днес ги посещават вече. Погледнах един кошер (от няколкото на които ги бях сложил преди 6 дена питките) дали ги ядат в това време и повече от половината беше изядена.
    Браво за поилките. Аз утре мисля да сътворя една с бидон, канела и наклонена дъска.., че и при мен днес бяха яко нападнали дори и малките локвички, които имаше по найлона на ягодите.Трябва им водица сега.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Трябва им влажност на въздуха

Почетен Автор
    Регистриран
    05.02.2011
    Пчеларски район
    Резерват "Северозапад"
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Трябва им влажност на въздуха
    ...и в храната
    Днес приятел ги е отварял и каза, че при него са между 3 и 5 рамки пило, а запасите на храна в семействата бързо намалявала. Сякаш сме края на март, а не на февруари! Както вървят нещата скоро ще ги подхраня с инверт, а пък колкото до хардуера-хардуера е почти готов. Ако времето е подходящо, ще се боядисва, че както е тръгнало скоро може и да потрябва.
    Keep Walking...

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    И моя пчелин е в северозапада та аз бях в чуденка дали инверт или питки мислих че заради топлото време и цъфналите джанки има много пило и малко мед, но вчера направих осведомителен преглед според мен положението е 2-3 седмици избързало от нормалното. Но лично аз мисля че положението със запасите не е трагично просто защото 50-60% от кошерите са средни по сила и с запаси 20ина % много силни без достатъчно запаси и 20%обратното малко пчели много мед.Аз други години ги третирах всичките под един показател и след това на основния преглед правех изравняване както на пчели така и на мед
    като от силните взимах пило давах на слабите и от тах мед за силните средните не закачах и след изравняването започвах подбудително подхранване с захар сироп 1към 1.Това вършеше работа много години но кошерите бяха от 4 до 6 бр.и разликата между силни и слаби не се усещаше сега миналата година и тази при по голям бр. кошери 30бр. разликата по се усеща (3бр. супер слаби ).
    Та сега се чуда дали правилно съм постъпвал с това изравняване дали не е погрешно.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Най-грешното нещо. Да олабваш силния, та да помагаш на слабия.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Най-грешното нещо. Да олабваш силния, та да помагаш на слабия.

Да и аз започвам така да мисля какво да правим с слабите а и силните впослдствие има опасност да станат слаби (след 2-3 роя)

Страница 187 от 677 ПърваПърва ... 87137177185186187188189197237287 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •