Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 22 от 26 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 211 до 220 от общо 260
    VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Коментирали сме го многократно и в други теми , а и напред в тази. Обтелването е около минута, 100 рамки са час и половина, два. Като ви се увижда, разпределете ги във времето, съчетайте ги с приятна музика, налейте си питие, настройте се за релакс от тежкия ден и още в тоя дух. Телът се къса, ако е слаб или се пренатяга, ами избегнете го. Пренатягането криви рамката или разпъва тела, имаме ли нужда от това? А защо да не пробваме с онова нещо с колелцата, зеге ли му викаха. Разбирам колегите които са дали лев за скъпа машина и дупчат както им каже машината, но другите - ами пробвайте простото и елементарно VVV. Вместо тънки чупливи свредла ползвайте шила от стоманизирана тел и липови рамки. Кабзи не съм ползвал и няма и да ползвам, скоби от външна страна също. Колегата със снимката напред в темата - вижте колко много желязо има по рамката, колко труд е това, а как ще остъргва восъка и прополиса после? Метални хофманови уширители отдавна не слагам и почти нямам вече в кошерите си. Който ще е подвижен да ползва хофманови рамки или да пробва пластмасовите на г-н Матеев, но преди това да махне на някоя стара рамка металните уширители и да види отдолу какво е.
    На който му се къса телта, да работи с предпазни очила. При работа с такер също, то си го има и на картинка някъде по машинката или опаковката.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    А каква е точността на изработените рамки, които купувате? Какъв е толеранса на размерите?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Колега направи няколко и с вертикални телове (6-8) за да сравниш после. Говоря за плодниковите рамки.
    Ам,чи то отиде половин кило тел за една рамка –8 +5 =13 .35 =4.5 м тел. Това е средно положение,а то става повече.К,во прайте вий ,бе?Утрепахте ме .Ами ако е инокс ? АМ,ЧИ ТАЯ РАМКА СТАВА ЗЛАТНА.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    АМ,ЧИ ТАЯ РАМКА СТАВА ЗЛАТНА.
    Моите всички са ЗЛАТНИ.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Коментирали сме го многократно и в други теми , а и напред в тази. Обтелването е около минута, 100 рамки са час и половина, два. Като ви се увижда, разпределете ги във времето, съчетайте ги с приятна музика, налейте си питие, настройте се за релакс от тежкия ден и още в тоя дух. Телът се къса, ако е слаб или се пренатяга, ами избегнете го. Пренатягането криви рамката или разпъва тела, имаме ли нужда от това? А защо да не пробваме с онова нещо с колелцата, зеге ли му викаха. Разбирам колегите които са дали лев за скъпа машина и дупчат както им каже машината, но другите - ами пробвайте простото и елементарно VVV. Вместо тънки чупливи свредла ползвайте шила от стоманизирана тел и липови рамки. Кабзи не съм ползвал и няма и да ползвам, скоби от външна страна също. Колегата със снимката напред в темата - вижте колко много желязо има по рамката, колко труд е това, а как ще остъргва восъка и прополиса после? Метални хофманови уширители отдавна не слагам и почти нямам вече в кошерите си. Който ще е подвижен да ползва хофманови рамки или да пробва пластмасовите на г-н Матеев, но преди това да махне на някоя стара рамка металните уширители и да види отдолу какво е.
    На който му се къса телта, да работи с предпазни очила. При работа с такер също, то си го има и на картинка някъде по машинката или опаковката.
    За 1300 пробити рамки- нито едно свредло не е счупено при мен..., машинката е собствено производство.
    За скобите- не искам да коментирам, всеки си знае...
    За уширителите- също.Интересно ми е какво друго освен клей и восък може да има под и около хофмановиа уширител?

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена
    Цитат Първоначално публикувано от ves Виж публикацията
    Верно е досадно. Чудя се дали да не пробвам вместо да ги нанизвам, да хващам тела с такер от вътре на летвата, но не знам дали като центрофугирам няма да фръкне питата.
    Няма проблеми .
    Милен Михов

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от НАСКО1976 Виж публикацията
    Интересно ми е какво друго освен клей и восък може да има под и около хофмановиа уширител?
    Става въпрос за метални хофманови-може да има и молци.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Моите всички са ЗЛАТНИ.
    Знам ! Защото пчеличките ти са работни и ги пълнят многократно с мед ,а това е равносилно .
    P.S. Не е закачка,а искрено .Като знам условията ти,без основни паши и постигаш едни добри резултати,за мен си е златоносна жила.
    Този пост е редактиран от Гогол; 23.02.2016 в 22:02. Причина: допълване

VIP Автор
    Регистриран
    01.03.2013
    Цитат Първоначално публикувано от НАСКО1976 Виж публикацията
    За 1300 пробити рамки- нито едно свредло не е счупено при мен..., машинката е собствено производство.
    За скобите- не искам да коментирам, всеки си знае...
    За уширителите- също.Интересно ми е какво друго освен клей и восък може да има под и около хофмановиа уширител?
    Бургии съм чупил когато дупчих с ръчна дрелка. Сега не.
    Телове съм късал и продължавам да ги късам, само когато свалям восъка от бракуваните пити.
    С една дума нямам проблеми.
    Нека начинаещия да започне от някъде и постепенно ще си промени и нагласи работата, така че да муе лесно, удобно и приятно.

Е, когато имаш да правиш много рамки, става приятно чак когато ги направиш.
    Това е работа, а не забавление.

Автор
    Регистриран
    05.06.2015
    Пчеларски район
    Лом
    Цитат Първоначално публикувано от zapstojan Виж публикацията
    Бургии съм чупил когато дупчих с ръчна дрелка. Сега не.
    Телове съм късал и продължавам да ги късам, само когато свалям восъка от бракуваните пити.
    С една дума нямам проблеми.
    Нека начинаещия да започне от някъде и постепенно ще си промени и нагласи работата, така че да муе лесно, удобно и приятно.
    Абсолютно си прав за всичко това, което си написал.
    Кефа е голям когато приключиш с всичко планувано за настоящата година.
    Какво му трябва на човек?...,добре свършена работа,2 ракии, чаша хубаво вино и да не забравяме- приятната компания.
    Успех на всички!!!
    Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 29.12.2016 в 15:28.

Страница 22 от 26 ПърваПърва ... 122021222324 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •